Logo

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Spændende opskrift på braiseret oksehalekød, lavet som krebinetter i en dejlig skøn og smagsintens sauce, med skiver af marv, let kogte grønsager
4 personer

 
# Ingredienser
2 kg oksehaler
1 løg
1 gulerod
1 porre
¼ selleriknold
4 skalotteløg
1 laurbærblad
4 kviste bredbladet persille

 
DESUDEN:
2 finthakkede skalotteløg
10 g smør
2 spsk finthakket bredbladet persille
2 spsk fintskåret purløg
100 g svine-net
Svine-nettet bestilles hos slagteren.

 
TILBEHØR:
150 g udvandet oksemarv
1 cl eddike
Let kogte grønsager fx gulerødder, majroer, løg og ærter

 
SAUCE:
siet kogelage fra kødet
salt og peber
lidt majsstivelse
lidt finthakket persille

 
* Tilberedning

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯 
1. Del oksehalerne i store stykker og læg dem i en gryde.
Dæk med koldt vand og kog det langsomt op. Kog 3-4 min.

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯 
2. Imens kødet koger op, renses grønsagerne.
Skær dem i små terninger.

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯 
3. Hæld vandet fra kødet og kom det i en sigte.
Skyl det godt med koldt vand.

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯 
4. Kom atter kød og ben i gryden og tilsæt
grønsager, laurbær og persille.
Dæk med koldt vand og drys med lidt groft salt.
Kog op og lad det simre under låg i 3 timer.
Skum grundigt af og til.

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯 
5 Tag de færdigkogte oksehaler op og afkøl dem let.
Si kogelagen, skum den godt for fedt og
kog den ind til 3-4 dl.
Pil det lune kød fra benene og stil til side.
Klar de hakkede skalotteløg i lidt smør og
vend det sammen med kødet, finthakket purløg og
persille. Drys med salt og peber.

Oksehaler med forårs-grønsager – bedst på Kogebog.dk 🎯 
6 Form kødblandingen til 4 kugler og pak dem i svinenet.
Steg dem 4 min. på hver side i brunet smør.
Skær marven i skiver og kog dem 1 minut i vand tilsat en smule eddike.
Smag den indkogte, afskummede kogelage til med
salt, peber og persille. Jævn evt. med lidt majsstivelse.
Anret krebinetterne med skiver af marv, letkogte grønsager og saucen.
Drys med finthakket persille.

 
INFO: Oksehale er det kulinariske navn for halen af kvæg. Mens ordet engang kun betød halen af en okse, kan det i dag også referere til halen af andet kvæg. En oksehale vejer typisk 2,5 kg og er flået og skåret i kortere længder til salg.

 
Se andre gode opskrifter med Oksehaler

 
Vinforslag: Bordeaux Medoc, Saint-Emilion.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.979 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her