Logo

Oksehaleragout nr 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksehaleragout nr 4

 
Selvom oksehaler måske ikke er så populært, er det faktisk godt og saftigt kød. Denne gammeldags opskrift er lavet med kødbouillon og vin, men der kan også anvendes andre former for kraft. Serveres» med Hasselbackkartofler, gylden kartoffelmos eller let kogt broccoli. Et alternativ er krydderurtebollerne, som tilsættes retten de sidste 15-20 min. af kogningen.
4-6 personer

 
# Ingredienser
1,3 kg kødfulde oksehalestykker
2 spsk olie eller smør
2 store fed hvidløg, presset
2 store løg i skiver
7 dl oksebouillon
2½ dl tør rødvin, fx pinot noir
2 laurbærblade
2 gulerødder, skrællet og i skiver
2 pastinakker, skrællet og skivet
salt og friskkværnet sort peber

 
PYNT
1 dl fint hakket persille eller koriander
1 stort fed hvidløg, halveret og fint hakket
4 spsk fint revet citronskal

 
# Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 170 °C.
Kom oksehalestykkerne i et ildfast fad, der er stort nok til, 
at kødet kan ligge i et enkelt lag. 
Steg dem i 45 min. og vend dem et par gange, til de er 
ensartet brune, og noget af fedtet er smeltet.

 
2. Imens varmes olie eller smør i en stor gryde ved svag varme. 
Rør hvidløg og løg i, kom låg på gry­den og lad det simre i ca. 20 min.

 
3. Brug en hulske og læg oksehalestyk­kerne over i gryden med løg. 
Lad så me­get som muligt af fedtet blive tilbage. 
Rør oksebouillon, vin og laurbærblade i. Bring det i kog. 
Skru ned for varmen, læg låg over og 
lad det simre ved lav varme i 2-2½ time.

 
4. Imens tilberedes pynten.
Hak persille eller koriander, hvidløg og citronskal på et skærebræt og
bland det godt. Sæt det til side.

 
5. Kom gulerødder og pastinakker ned til kødet og
lad det fortsat simre i 20 min, til grønsagerne er al dente.
Smag retten til med salt og peber og drys til sidst pynten over.
Serveres straks.

 
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.080 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her