Logo

Othellokage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Othellokage 

 
Dessert Lagkage. Arbejdstid: 1½ time. Bagetid, bunde: 8-10 min. Bagetid, makronbund: 30-40 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Othellokage
Bunde:
2 æg
sukker ()
85 g hvedemel (ca 1¼ dl)
1 tsk bagepulver

 
Makronbund:
mandler ()
1 æggehvide
sukker (ca ½ dl)
¼ tsk hjortetaksalt

 
Fromagecreme:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
korn af ½ stang vanilje
3 blade husblas
piskefløde

 
Endvidere:
ren, (let) bitter chokolade
125 g marcipan
piskefløde
2 lagkageforme
Bagepapir
*
Sådan laves Othellokage
Bunde:
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Pisk æggene sammen. Pisk sukkeret i og pisk æggesnapsen let og luftig.
Bland hvedemel med bagepulver og rør det i dejen.

 
2. Smør to lagkageforme og fordel straks dejen heri.
Bag. bundene gyldne og faste midt i ovnen 5-7 min.
Lad bundene blive kolde, utildækkede, på en bagerist.

 
Makronbund:
3. Sæt ovnen på 150 °C.
Skold og smut mandlerne. Blend dem eller hak dem fint.

 
4. Pisk æggehviden stiv.
Bland sukker og hjortetaksalt med mandlerne.
Vend mandel- og sukkerblandingen i den meget stiftpiskede hvide.

 
5. Beklæd en plade med bagepapir og tegn en cirkel på størrelse med lagkageformen.
Fordel dejen i cirklen og bag makronbunden midt i ovnen 10-15 min.
Lad bunden blive kold, utildækket, på en bagerist.

 
Creme:
6. Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
Knug den fri for vand og smelt den over vandbad. Se evt Bain-marie.

 
7. Pisk æggeblommer og sukker skummende og tilsæt vaniljekornene.
Pisk fløden stiv.

 
8. Hæld den knap håndvarme husblas i æggemassen, lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend flødeskummet i, når cremen er kold.

 
Anretning:
9. Læg makronbunden på et lagkagefad.
Fordel halvdelen af cremen over.
Læg en lagkagebund over.
Kom resten af cremen herpå og slut med den anden lagkagebund.
Tryk nænsomt, men bestemt, kagen lidt sammen.

 
10. Smelt chokoladen over et ikke for varmt vandbad.
Fordel chokoladen i et jævnt, glat lag over den øverste lagkagebund, fx med en paletkniv.

 
11. Rul marcipanen til et aflangt bånd mellem to stykker pergamentpapir.
Skær marcipanen til og læg den rundt om lagkagen.
Tiloversbleven marcipan kan formes til blade og blomster.

 
12. Pisk fløden stiv og sprøjt den på som små rosetter eller læg den langs kanten.

 
Tips: Færdigkøbte lagkagebunde kan erstatte de hjemmelavede.
Makronbunden kan købes hos en god bager.
Makroner kan erstatte makronbunden, der kan stænkes med lidt sød hedvin.
Kagecremen kan tilsættes skoldede, smuttede og hakkede mandler.
Se også Kagecreme med fløde.

 
Sådan laves Othellokage


Othellokage 
Bunde:
1. Smør to lagkageforme og fordel straks dejen heri.
Bag bundene gyldne og faste midt i ovnen 5-7 min.
Lad bundene blive kolde på en bagerist.

 

Othellokage

Makronbund:
2. Beklæd en plade med bagepapir.
Tegn en cirkel på størrelse med lagkageformen.
Fordel dejen i cirklen og bag bunden midt i ovnen godt 15 min.
Lad bunden blive kold, utildækket, på en bagerist.


Othellokage 

Creme:
3. Hæld den knap håndvarme husblas i æggemassen, lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend den stiftpiskede fløde i, når cremen er kold.


Othellokage 

Anretning:
4. Læg makronbunden på et lagkagefad.
Fordel halvdelen af cremen over.
Læg en lagkagebund over.
Kom resten af cremen herpå.
Slut med den anden lagkagebund.
Tryk nænsomt, men bestemt, kagen lidt sammen.


Othellokage 

5. Smelt chokoladen over ikke for varmt vandbad.
Se evt Bain-marie.
Fordel chokoladen i et jævnt, glat lag over den øverste lagkagebund.


Othellokage 

6. Rul marcipanen til et aflangt bånd mellem to stykker pergamentpapir.
Skær det til og læg det rundt om kagen.
Tiloversbleven marcipan kan formes til blade og blomster.
Pynt kagen med flødeskum.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lagkage

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her