Logo

Parmesantern

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parmesantern

 
Det tykke æggelag giver et gyldent, lidt cremet fyld med dejlig smag af krydderurter og parmesanost. Retten er nem og god
Tid: 40 min, heraf 10-15 min i ovnen. Antal: 24 stk.

 
# Ingredienser
10 g gær
1½ dl vand
1 tsk sukker
1 spsk olie
½ tsk salt
4 dl hvedemel
4 æggeblommer
1 tsk rosmarin
50 g parmesanost (2 dl)
1-2 spsk groft salt

 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt sukker, olie, salt og hvedemel.
Ælt det til en smidig dej.

 
2. Tag dejen op på et let melet bord.
Ælt den ca 5 minutter.
Form dejen til en bolle og lad den hæve tildækket ca 15 min.

 
3. Tryk dejen ud på en bageplade med bagepapir til en firkant ca 30x40 cm.
Prik dejen med en gaffel.

 
4. Pisk æggeblommerne sammen.
Pensl dejen med dem. Det hele skal bruges.

 
5. Drys med smuldret rosmarin, reven parmesanost og groft salt.
Bag ved 225 °C i 10-15 minutter.
Lad kagen svale noget af.
Skær den derefter i skrå tern.
Server til et glas vin eller øl.

 
Tips: Som krydderi kan basilikum eller oregano anvendes i stedet for rosmarin.

 

Se alle de bedste opskrifter med snacks

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.925 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her