Logo

Pavlova med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pavlova med blåbær

 
En pavlova er en sød marengsbund, der typisk toppes med creme og bær. Her består cremen af flødeskum og bærrene er blåbær - det er lækkert...
Dessert til 8 personer. Tid: bagetid 1½ time, i alt 3 timer.

 
# Ingredienser
6 pasteuriserede æggehvider
salt
250 g flormelis
1 stang vanilje
1 tsk lys eddike
2.5 dl piskefløde
250 g blåbær, friske
*

 
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 °C.
Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt.
Kom sukkeret og vaniljekornene i og pisk til de er stive og seje.
Vend forsigtigt eddiken i.
Tag et stykke bagepapir, vrid det i koldt vand og læg det på en bageplade.
Tegn en cirkel, svarende til dit lagkagefad, ca. 25 cm.
Læg dejen på bagepapiret og fyld cirklen ud.
Bag marengsen i 90 minutter.
Sluk ovnen og lad marengsen stå i ovnen, mens den køler ned, en halv time.
Tag marengsen ud og lad den afkøle.
Pisk fløden og smør den på kagen.
Top med friske blåbær.  

 
Energi pr pers.: 257 kcal. Protein 2 g. Kulhydrater 30 g. Fedt 10 g. Fedtenergi 41 %



Pavlova med blåbær

INFO: Pavlova er en marengsbaseret dessert opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova. Det er en marengsdessert med en sprød skorpe og blød, let inderside, normalt toppet med frugt og pisket fløde. Navnet udtales, eller som navnet på den danser, som var 'pɑ:vləvə.

 
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.648 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her