Logo

Prinsessebudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prinsessebudding 

 
Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 1 time. Svær at lave. Lav pris. 6-8 personer.

 
# Ingredienser til Prinsessebudding
2½ dl mælk
½ stang vanilje
smør
hvedemel ()
3 æg
sukker (ca. ½ dl)
Til formen: smør og fintsigtet rasp
Buddingform: 1½ l, randform eller ovnfast skål
*
Sådan laves Prinsessebudding
1. Kom mælken i en lille gryde, som ikke må være af aluminium, der kan misfarve retter med mælk.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem sammen med vaniljebælgen i gryden.
Varm mælken til kogepunktet.

 
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det skal ikke tage farve.
Kom melet i og rør blandingen ensartet.
Fjern vaniljebælgen og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.
Fortsæt med at piske, til opbagningen jævner ensartet.
Tag gryden fra varmen, når dejen slipper gryde og ske.

 
3. Del æggene i blomme og hvide.
Pisk blommer og sukker hvidt og luftigt.
Pisk hviderne stive.
Smør en buddingform, randform eller en ovnfast skål meget grundigt og drys med rasp.

 
4. Kom, under fortsat piskning, æggeblandingen i dejen, lidt efter lidt.
Pisk eller rør i dejen, til den er kold.

 
5. Bring vand i kog i en gryde, der er stor nok til at rumme formen.
Der skal være så meget vand, at det når ¾ op ad formen.

 
6. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen og fordel den i den velsmurte form.
Formen må kun fyldes halvt op.
Smør låget til buddingformen, eller smør et stykke alufolie og læg det over.

 
7. Sæt formen i gryden.
Læg et tyndt klæde over formen, dets hjørner skal gå ned i vandet.
Læg låg på gryden og bring vandet i kog.
Lad gryden koge ved meget svag varme en times tid.

 
8. Tag forsigtigt formen op af gryden.
Løsn med en skarp kniv buddingen rundt langs formens kant og vend buddingen ud på et rundt, varmt fad.
Server straks.

 
Tips: Server saftsauce og/eller friske, letsukrede bær til.
Dejen kan tilsættes skoldede, smuttede og hakkede mandler.
Det er vigtigt, at dejen koges i vandbad ved meget svag varme, da buddingen ellers vil udvide sig for hurtigt og falde sammen, når den vendes ud.

 

Se alle de bedste opskrifter med Budding

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.684 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her