Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ½-1 time. Skal trække: ca 1 time. Let at lave. Lav pris.
4 personer.
# Ingredienser til
Rødbedesalat med yoghurt
500 g rødbeder
2 tsk salt pr. l kogevand
Dressing:
¾ dl yoghurt
3 spsk olie
1 tsk vineddike
1-2 fed hvidløg salt
peber
Endvidere: 3 spsk dild eller klippet purløg
*
Sådan laves Rødbedesalat med yoghurt
1. Skyl rødbederne godt under rindende, koldt vand.
Fjern trevler og eventuelle blade og kom rødbederne i en gryde
med letsaltet vand.
Bring gryden i kog og lad rødbederne koge møre ½-1 time afhængigt
af størrelse og alder.
En nål skal gå nemt igennem.
Rødbederne skal helst være ensartede i størrelsen af hensyn til
kogetiden.
2. Tag rødbederne op og skyl dem straks i koldt vand.
Gnid skrællen af.
Lad dem blive kolde og skær dem i tændstikstore strimler.
Dressing:
3. Rør yoghurt, olie og eddike sammen.
Tilsæt knust hvidløg og smag til med salt og peber.
4. Bland de snittede rødbeder i marinaden, lad den trække koldt
ca 1 time og drys ved servering med dild eller klippet purløg.
Tips: Rødbedesalaten egner sig som tilbehør til næsten
alle stegte kød- og fiskeretter.
Rødbedesalat med cremefraiche:
Følg opskriftens pkt. 1. og 2.
Bland rødbederne med 1 spsk friskreven peberrod, en fintsnittet
julesalat og et æble, skåret i små tern.
Til dressingen blandes 1½ dl cremefraiche med 2 tsk dijonsennep,
lidt citronsaft, salt og peber.
Bland samtlige ingredienser og lad salaten trække koldt ca 1
time.
Drys med persille.
Se alle de bedste opskrifter med Rødbede
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------