Efter bare en mundfuld er du ikke i tvivl. Rødgrød med fløde er indbegrebet af dansk sommer. Fløden fremhæver smagen, men kan erstattes med en kugle is...
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
250 g solbær
500 g ribs
½ liter vand
150 g sukker (knap 2
dl)
250 g hindbær
4-5 spsk maizenamel pr.
liter saft
* Fremgangsmåde
1. Rib og skyl solbær
og ribs.
Kog dem med vandet i
5 min.
Hæld det til afdrypning
i en sigte.
2. Hæld saften op i en
gryde og tilsæt sukker.
Kom hindbærrene i og
varm det op til kogepunktet.
3. Udrør maizenamel i
lidt koldt vand.
Rør det i grøden lidt
ad gangen til grøden er jævn.
Giv det et kort opkog.
Hæld grøden i en skål
og lad den svale.
Serveres med kold fløde
eller mælk. Hvad med en kugle vaniljeis?
Se alle de bedste opskrifter med Solbær
Se alle de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------