Tilbehør. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ¾-1 time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til
Rødkål, dansk
1 rødkålshoved (ca 1 kg)
50 g smør
½ dl eddike
2 dl ribssaft
salt og evt sukker
*
Sådan laves Rødkål, dansk
1. Befri kålen for de yderste grove blade.
Del den i fire dele, skær stokken væk og snit kålen fint.
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Undgå aluminium pga. rettens
syreindhold.
Kom den snittede kål i gryden og hæld straks eddiken over, det
bevarer en pæn rød farve.
3. Tilsæt ribssaft, salt og evt lidt sukker.
4. Kog kålen under tætsluttende låg ved svag varme ¾-1 time,
til kålen er mør.
Vend af og til, så den ikke brænder på.
Tips: Server rødkålen til Flæskesteg
med sprød svær, Ribbensteg,
And, stegt,
med æbler og svesker eller Gås,
stegt, med æbler og svesker.
Eller til Medisterpølse,
stegt eller Frikadeller.
Rødkålen kan tilsættes 1 spsk kommen.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rødkål
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------