Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Ovntid: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris.
4 personer.
# Ingredienser til
Rødkål i fad
1 rødkålshoved (ca 1 kg)
½ kg rødløg
½ kg æbler, fx Belle de Boskoop
2 røde peberfrugter
4 spsk farin
½ tsk stødt nellike
¼ tsk reven muskatnød
salt og peber
reven skal af ½ usprøjtet appelsin
Marinade:
1½ dl rødvin
3 spsk rødvinseddike
1 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk (dijon)sennep
Endvidere: 8 frankfurterpølser
Ovnfast fad
*
Sådan laves Rødkål i fad
1. Befri kålen for de yderste grove blade, del den i kvarte,
skær stokken fra og snit kålen fint.
2. Pil løgene og skær dem i ringe.
Skræl æblerne, del dem, fjern kernehuset og skær dem i både.
Skyl peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner og skær
dem i fine strimler.
3. Læg en tredjedel af kålen i bunden af et smurt ovnfast fad.
Fordel halvdelen af løg, æbler og peberfrugt herover.
Drys med halvdelen af farinet, stødt nellike, reven muskatnød,
salt og peber og dæk med endnu en tredjedel af kålen.
Fordel de resterende løg, æbler, peberfrugtstrimler og krydderier
over og slut af med resten af rødkålen og den revne appelsinskal.
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Marinade:
5. Rør vineddike og olie sammen og tilsæt knust hvidløg og sennep.
Rør rødvinen i og hæld marinaden over kålen.
6. Læg låg på fadet, eller dæk med alufolie, og sæt fadet i ovnen
ca 1¾ time.
7. Lav en fordybning i kålen og læg pølserne heri, dæk med kål
og sæt fadet i ovnen igen ca 15 min.
Tips: Server brød til, fx Bondebrød,
fransk.
Se alle de bedste opskrifter med Rødkål
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------