I maj måned er
rødspætterne ikke så store, men til gengæld så meget desto lækrere. Prøv dem
med stegt røget spæk - der findes ikke noget bedre! - Du får succes med
denne opskrift 🎵
Til 4 personer. Tilberedning:
40 min.
# Ingredienser
100 g røget, stribet
spæk
2 løg
1 spsk olie
40 g smør
8 rødspætter, køkkenklare,
à 220 g
salt
mel
3-4 spsk smør
1 spsk hakket
persille
* Tilberedning
1. Spækket og løgene hakkes fint.
Smørret smeltes i den varme olie og spækket steges deri, indtil det er sprødt
og en del af fedtet er smeltet af.
Løgene tilsættes, og
det hele steges videre i 5-6 minutter under stadig omrøring.
Hold spæksaucen varm.
2. Rødspætterne skylles og duppes tørre.
De drysses med salt og vendes i mel.
3. Smørret varmes op på en stor pande.
Rødspætterne brunes portionsvis 1 minut på hver side og lægges i en bradepande.
4. Rødspætterne steges 7-8 minutter i den
forvarmede ovn ved 210 °C (varmluft 190 °C).
De lægges over på et fad, drysses med persille, og den varme spæksauce hældes
over.
Energi pr. portion:
64 g protein, 36 g fedt, 10 g kulhydrater = 614 kcal (2566 kJ)
NÅR DET SKAL VÆRE LIDT
FINERE
Hvis du vil gøre
noget ekstra ud af de stegte rødspætter, så kan du stege et par nordsørejer (kutterrejer)
med i spæksaucen.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.