Logo

Sandart i butterdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sandart i butterdej

 
Der er to fordele ved at bage fisk i dej: Den bliver saftig, fordi den tilberedes skånsomt, og det sprøde tilbehør får man med i købet - Det bliver så godt
Til 4-6 portioner. Tilberedning: 1 time 10 min.

 
# Ingredienser
100 g soltørrede tomater (i olie)
2 stilke basilikum
4 sandartfileter med skind (a 200 g)
salt og peber
8 stykker dybfrossen butterdej (22x10 cm)
1 æggeblomme
5 spsk piskefløde
200 g cremefraiche 9 %
1 spsk snittet purløg
1 spsk citronsaft
50 g ørredrogn

 
* Tilberedning
1. Lad tomaterne dryppe af og purér dem groft med 1 spsk af olien, de lå i.
Basilikummen hakkes og tilsættes.
Kødsiden af sandartfileterne krydres let med salt og peber, og tomatpuréen fordeles ovenpå.
Fileterne lægges sammen to og to med kødsiderne mod hinanden og sættes koldt.

 
2. læg butterdejsstykkerne 4 og 4 oven på hinanden og rul dem ud til 30x25 cm.
Skær 2 fiskeformede dejstykker ud af hver dejplade.
De skal være lidt større end fiskefileterne.
Pisk æggeblommen sammen med fløden.

 
3. Hver dobbelt fiskefilet lægges på.
Kanterne af dejen pensles med lidt æggefløde.
Resten af dejstykkerne lægges over og trykkes fast rundt om fiskefileterne.
Oversiden forsynes med et skælmønster (se foto).
Dejstykkerne pensles med resten af æggefløden.

 
4. Fiskene lægges på en plade med bagepapir og bages gyldenbrune i den forvarmede ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) i 25-30 min.

 
5. Cremefraichen røres sammen med purløg, citron, salt og peber.
Fiskene tages ud af ovnen - Lad dem hvile 3-4 minutter.
Vend rognen i saucen og server den til fisken.

 
Energi pr. portion (til 6): 32 g protein, 28 g fedt, 31 g kulhydrater = 510 kcal (2138 kJ)


Sandart i butterdej


FINE SKÆL
Skælmønstret trykkes forsigtigt ind i dejen med en køkkensaks, enderne trykkes sammen med grenene af på en gaffel - og vupti, så er fisken deri

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her