Logo

Savoykål, smørdampet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savoykål, smørdampet 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 5 min. Dampning: 5-8 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Savoykål, smørdampet
1 savoykål (ca. ¾ kg)
1-1½ spsk smør
1-1½ dl vand eller lys bouillon
*
Sådan laves Savoykål, smørdampet
1. Befri kålen for de yderste, grove blade.
Del hovedet i kvarte og skær det meste af stokken fra.
Skyl kålstykkerne uden at skille bladene.

 
2. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve, og kom vandet (bouillonen) i.
Kog det op, læg kål stykkerne i, læg låg på gryden og lad dem dampe møre ved jævn varme ca 5 min. hvis det er en ung, ikke ret stor kål og 8 min., hvis det er senere på sæsonen og hovedet er tættere og tungere.

 
3. Tag kålen op med en hulske og lad den dryppe af over gryden, før den lægges på et varmt fad og serveres sammen med smør»saucen« fra dampningen.

 
Tips: Friskhakkede krydderurter kan serveres til som drys, specielt egnet er persille, unge løvstikkeblade, dildgrønt og estragonblade.
Ved serveringen kan dampningssmørret erstattes af almindeligt rørt smør, eller af Estragonsmør, Maître d'hotel smør eller Dildsmør.
Savoykålen kan også dampes i letsaltet vand.
Fremgangsmåden er den samme.
Den nydampede kål serveres på et varmt fad med en hvid serviet foldet op om, så kålen holder sig varm og tør.
Savoykål kan også stuves, se Hvidkål, stuvet, men forkort dampningstiden med ca .
Den dampede kål kan også serveres med Mornaysauce, eller den kan dækkes med den og gratineres i ovnen 10 min. ved 200 °C.
Her vil kålen også fungere fint som frokostret eller forret.

 

Se alle de bedste opskrifter med Savoykål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her