Logo

Spinat lasagne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinat lasagne 

 
Her får du den allerbedste opskrift på spinat lasagne, der er lasagne med masser af spinat, hakket oksekød, champignon, løg, tomatsauce og revet mozzarella ost
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
450 g fint hakket oksekød
120 g friske champignon, i tynde skiver
1 mellemstort løg, hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
1 dåse (810 g ) italienske aflange tomater, med saft
1¼ tsk salt, delt
¾ tsk tørrede oreganoblade, knust
¾ tsk tørrede basilikumblade, knust
1 knivspids peber
9 ukogte lasagneplader 60 g
1 spsk smør
35 g hvedemel
1 knivspids revet muskatnød
50 cl mælk
180 g revet mozzarella ost
45 g revet parmesan ost
1 pk (285 g ) frossen hakket spinat, optøet og vredet tør

 
* Fremgangsmåde
1. Til kødsaucen, smuldres det finthakkede oksekød op i en dyb stegepande over mellem-høj varme. Brun det i 8 til 10 min, under omrøring for at skille kødet, indtil kødet mister sin røde farve.
Fjern fedtet med en ske og smid det ud.

 
2. Rør champignon, løg og hvidløg i; steg over mellem varme i 5 min eller indtil løgene er bløde.

 
3. Pres tomaterne og saften gennem en si ned i kødblandingen; smid kernerne ud.

 
4. Rør 3/4 tsk salt, oregano, basilikum og 1 knivspids peber i.
Bring det i kog over mellem-høj varme; skru ned til lav varme.
Læg låg på og lad det simre i 40 min, under jævnlig omrøring.
Tag låget af og lad det simre i yderligere 15 til 20 min indtil saucen bliver tykkere.
Sæt det til side.

 
5. Læg lasagnepladerne i en stor gryde med kogende saltet vand.
1 ad gangen, så pladerne får lov til at blive bløde og passe ned i gryden.
Koges i 10 min eller indtil de er al dente.

 
6. Afdryp pladerne; skyl med koldt vand.
Afdryp dem igen; Hænd dem individuelt over grydens kant for at forhindre at de klistrer sammen.
Sæt dem til side.

 
7. Til ostesaucen, smeltes 60 g smør i en mellemstor kasserolle over mellem varme.
Rør mel, resterende ½ tsk salt, resterende 1 knivspids peber og muskatnød i; kog under omrøring indtil det bobler.
Pisk mælken i; kog under omrøring indtil saucen bliver tykkere og bobler.
Kog under omrøring i yderligere 1 minut.
Fjern det fra varmen.
Rør 120 g mozzarella og 30 g parmesan ost i.
Rør i det indtil det er jævnt. Sæt det til side.

 
8. Forvarm ovnen til 180°C.
Smør den resterende 1 spsk smør i bunden og på siderne af et ildfast fad, 30x20 cm, med bagepapir.
Læg pladerne ud i et lag på et rent viskestykke (ikke papir).
Klap pladerne tørre.

 
9. Læg 3 lasagne plader i et lag, lad dem overlappe lidt, i bunden af det ildfaste fad.

 
10. Hæld ½ af den gemte kødsauce over; fordel det jævnt.
Hæld ½ af den gemte ostesauce over kødblandingen i et jævnt lag.

 
11. Gentag lagene engang til, ved at bruge 3 plader, resterende kødsauce og resterende ostesauce.
Drys spinaten over ostesaucen i et jævnt lag; klap det let ned.
Læg de resterende 3 lasagneplader over spinaten.

 
12. Bland resterende 60 g mozzarella og resterende 20 g parmesan ost i en kop.
Strø ostene jævnt over lasagnen så de dækker lasagnepladerne helt.

 
13. Bages i 40 min eller indtil den er gylden ovenpå og kanterne bobler.
Lad lasagnen stå i 10 min før servering. Pynt som ønsket.


Spinat lasagne 
Trin 3: Pres tomaterne og saften gennem en si.


Spinat lasagne 

Trin 5: Læg lasagnepladerne ned i kogende vand.


Spinat lasagne 

Trin 8: Smør det ildfaste fad med smør.


Spinat lasagne 

Trin 10: Fordel ostesaucen over kødsaucen.


Spinat lasagne 

Trin 12: Strø ostene over lasagnen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta

 

Se alle de bedste italienske opskrifter Her

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.866 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her