Logo

Spinatblinis med reje-creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatblinis med reje-creme 

 
En virkelig god gæsteret. Små sprøde blinis, serveret med en lækker creme med rejer, champignoner, radiser, persille og lidt hvidvin.
Server dem nybagte som forret.
Tid: ca 1¾ time, heraf 1 time til hævning. 8 pers.

 
# Ingredienser
BLINIS:
25 g gær
5 dl øl
2 æggeblommer
2 dl hvedemel
2 dl boghvedemel
1 tsk salt
250 g frossen spinat i hele blade
2 æggehvider

 
PYNT (REJECREME) :
300 g rejer med skal
300 g friske champignoner
1 spsk smør eller margarine
1 dl hvidvin
½ bdt. hakkede radiser
2 spsk hakket persille
ca ¾ dl cremefraiche
salt og peber

 
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i skålen. Opvarm øllet til 37 °C.
Hæld lidt af det over gæren og rør til den er opløst.

 
2. Tilsæt resten af øllet sammen med æggeblommer, hvedemel, boghvedemel og salt.
Lad dejen hæve under et klæde ca 1 time.

 
3. Optø spinaten imens i et dørslag så væden kan løbe fra.

 
4. Tilbered pynten. Optø rejerne, hvis de er frosne. Pil og hak dem.

 
5. Rens champignonerne og hak dem ret groft.
Svits dem i lidt fedtstof. Hæld vinen på og lad det simre nogle minutter.
Lad det køle af.

 
6. Bland champignonerne med rejer, radiser og persille.
Vend til sidst cremefraiche i.

 
7. Smag til med salt og peber. Sæt cremen i køleskabet.

 
8. Pisk æggehviderne til fast skum.

 
9. Skær spinaten i mindre stykker. Vend æggehvider og spinat i dejen.

 
10. Steg små tykke blinis smukt gyldne på begge sider i fedtstof, gerne på en blinispande.
Server de nystegte blinis med rejecremen.


Spinatblinis med reje-creme  
Tips: Gem rejeskallerne. Skyl dem hurtigt i koldt vand. Læg dem i en gryde og dæk dem med løgskiver og dildkviste. Hæld vand på og lad det koge 20 min. Si bouillonen fra og frys den ned.
Den er fin at bruge som grundstamme i en reje- eller fiskesuppe.

 

Se alle de bedste opskrifter med Spinat

 

Se alle de bedste opskrifter med Rejer

 

Se alle de bedste opskrifter med Små retter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her