Logo

Svampepolenta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svampepolenta 

 
Den rustikke og nærende majsgrød bliver med tilsætning af rørhatte og champignon et kongeligt tilbehør.
Til 2 personer 💋 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 25 min.

 
# Ingredienser
10 g tørrede rørhatte
200 g champignon
2 løg
2 spsk olie
3 dl grønsagsbouillon
75 g polenta (groft majsmel)
50 g reven parmesanost
25 g smør
salt og peber.
1 spsk snittet purløg

 
* Tilberedning
1. Tørrede rørhatte sættes i blød i varmt vand.
200 g champignon gøres i stand og skæres i kvarte.
2 Løg hakkes.

 
2. Løgene steges glasagtige i 2 spsk olie
Væden knuges af rørhattene, og de tilsættes
Fyld op med 3 dl grønsagsbouillon.

 
3. Bring suppen i kog og tilsæt langsomt 75 g polenta.

 
4. Lad det hele koge op igen og lad polentaen stå og trække på mellemvarme i 20 min.
Rør i gryden af og til.
Når polentaen er næsten færdig, steges champignonerne i 1 spsk olie og blandes i.

 
5.  Reven parmesanost og 25 g smør blandes i, og der krydres med salt og peber.
Drys med 1 spsk snittet purløg.

 
Energi pr. portion: 16 g protein, 35 g fedt, 31 g kulhydrater. = 498 kcal 12088 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her