Logo

Tempura - Japansk friteret fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tempura - Japansk friteret fisk 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Fritering: 1-2 min. pr. portion. Svær at lave. Mellem pris. 
4 personer. 

 
# Ingredienser til Tempura - Japansk friteret fisk
500 g fiskefileter (fx rødspætte, hellefisk og/eller torsk)
250 g nordsørejer med skal
1 gulerod
1 lille aubergine
1 courgette
1 peberfrugt
salt

 
Dej:
2 æggeblommer
4½ dl isvand
275 g hvedemel (4½ dl)

 
Sauce:
1 dl japansk sojasauce
½ dl (kinesisk) østerssauce
2 spsk tør sherry
Til fritering: ¾ l olie eller ½ kg friturefedt
*
Sådan laves Tempura - Japansk friteret fisk
1. Skyl og tør fiskefileterne.
Skær dem i mundrette strimler.
Pil rejerne og tør dem.

 
2. Skræl guleroden og skær den i tynde skiver.
Skyl aubergine og courgette og skær dem i skiver.
Drys skiverne med lidt salt.

 
3. Befri peberfrugten for frøstol og kerner.
Skær den i strimler.

 
Dej:
4. Tilbered dejen lige inden friteringen.
Pisk æggeblommerne let i en skål.
Tilsæt isvand og rør til sidst melet i, så dejen samler sig.
Men rør ikke for længe, dejen skal være let og lidt »usammenhængende«, så bliver tempuraen bedst.

 
5. Varm olie (friturefedt) op til 180 °C: en franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.

 
6. Dyp ingredienserne i frituredejen, men lad dem dryppe lidt af, før de sænkes i det varme fedtstof og friteres et par min, til de er gyldne og sprøde.
Kom ikke for meget i ad gangen, så daler temperaturen og resultatet forringes.

 
7. Tag det friterede op med en hulske og læg det et øjeblik på fedtsugende papir.
Server, efterhånden som det bliver stegt, eller hold det varmt i en lun ovn for åben ovndør.
De enkelte ting må ikke ligge oven på hinanden, så bliver de bløde.

 
8. Rør soja, østerssauce og sherry sammen og server saucen til tempuraen.

 
Tips: Tempuradej bør være så tynd, at der kun lige svøber sig et tyndt lag om de enkelte ting. I nogle egne af Japan tilsættes et par æggeblommer mere, så det færdige resultat bliver mere gult.
Andre grønsager kan bruges, fx okra, søde kartofler i skiver eller champignoner i skiver.
Pillede jomfruhummerhaler kan erstatte rejerne.

 

Se mere om Tempura

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her