Logo

Terrine med røget laks og porrer med urtesauce - bedst her💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Terrine med røget laks og porrer med urtesauce - bedst her💘 

 
Denne delikate ret, der både er smuk og let, og som samtidig har en fyldig smag, er perfekt til forret eller som frokostret.
Hvis du koger porrerne i fiskebouillon, vil det være nemmere at skære terrinen i skiver.
Forberedelsestid 1 time + 4 timer i køleskab. Kogetid 20 min. Til 10 personer

 
# Ingredienser
1½ liter fiskebouillon
30 meget tynde porrer, rødder og seje grønne blade skåret af
10-15 spinatblade, stilkene skåret af
560 g røget laks i lange skiver
rucola-blade, pynt

 
SAUCE VERTE
100 g brøndkarse, grove stilke skåret af
50 g kørvelblade, hakkede
50 g dildblade, hakkede
50 g persille
nogle dråber citronsaft
3½ dl cremefraiche

 
* Tilberedning
1. Fiskebouillon bringes i kog i en stor gryde.
Læg porrerne i bouillonen, dæmp varmen og lad dem simre 20 min, eller til de er møre.
Afdryppes godt og sættes til side til afkøling.

 
2. Spinatbladene blancheres 30 sekunder i kogende vand, afdryppes og lægges i iskoldt vand.
Tag forsigtigt bladene op enkeltvis, læg dem på køkkenrulle og dup dem tørre.

 
3. En 1-liter postejform fores med køkkenfilm.
Bund og sider fores med røget laks, så et langt stykke hænger ud over den ene side.
Læg et lag spinatblade på laksen, ligeledes så de hænger ud over den ene side.

 
4. Læg to lag porrer tæt sammen på langs i bunden af formen, de presses godt 
sammen og krydres med salt og sort peber.
Derefter et lag af halvdelen af den resterende laks, et lag porrer, salt og peber og 
resten af laksen.
Til sidst to lag porrer, salt og sort peber.
Fold spinat og laks ind over, så fyldet dækkes. Tildækkes med køkkenfilm.
Skær et kraftigt stykke pap til, så det passer i formen.
Pak det ind i to lag alufolie og læg en vægt på 1 kg på det (fx konservesdåser).
Sættes i køleskab i 4 timer.

 
5. Sauce verte:
Blend brøndkarse og krydderurter med en anelse vand i foodprocessor til en glat puré.
Pres den gennem en grov si, tilsæt citronsaft, smag til med salt og peber og
fold cremefraiche i den.
Dækkes med film og sættes i køleskab, til den skal bruges.

 
6. Skær terrinen i skiver og læg dem på tallerkener med en skefuld sauce verte og
nogle rucolablade.

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller  Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her