Logo

Thai citronkylling - Let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Thai citronkylling - Let og godt 

 
Her får du lune kyllinge-forretter i flere spændende udgaver. Fx Marokkansk kylling, Citronkylling, Citron-honningkylling eller Krydret citronkylling
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 15 min. 8 personer.

 
# Ingredienser
6 stykker banket kyllingebryst

 
Marinade:
½ bundt basilikum
½ bundt persille
2 fed hvidløg

2 tsk tikka masala-sauce (se Bemærk)
1 spsk honning
saften af ½ citron

 
Grønsager:
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
500 g champignon
½ dl solsikkeolie
2 store løg
1¼ dl citrongræssauce
4 dl kokosmælk
salt og peber
 
* Tilberedning
Skyl urterne, og hak dem. Pil hvidløgsfeddene.
Hak hvidløgene. Rør urter, hvidløg, masala-sauce,
honning og citronsaft sammen i en stor skål.
Skær kyllingen i strimler. Læg dem i marinade.
Smag til med salt og peber. Stil det i køleskab 1 time.

 
Imens skæres peberfrugterne i tynde strimler.
Rens champignon, og skær dem i tynde skiver. Stil dem til side.

 
Brun den drænede kylling på en stor pande med halvdelen
af olien ca. 5 min, indtil stykkerne er gyldne.
Tag den af varmen, og stil den til side.

 
Pil løgene, og snit dem fint.
Brun dem på en varm pande med resten af olien ca. 2 min.
Tilsæt derefter peberfrugter og champignon, og
steg dem i 3 min mere.
Tilsæt citrongræssauce og halvdelen af kokosmælken.
Lad det simre for lav varme i 3 min.
Tilsæt kyllingen og resten af kokosmælken.
Lad det simre i 2 min mere.
Smag til med salt og peber, og server det med ris.

 
Marokkansk kylling
Tilsæt skallen af 2 citroner, deres saft, 2½ dl vand,
1 spsk sukker og rosiner til kyllingestrimlerne brunet i olie.
Server med couscous.

 
Citronkylling
Marinér kyllingestrimlerne i saften af 3 citroner 1 time.
Brun kyllingen i 50 g smør,
Tilsæt timian, 1 dl fløde og citronskiver.
Smag til med salt og peber.

 
Citron-honningkylling
Tilsæt 8 citronbåde til kyllingestrimlerne,
der er blevet brunet i smør.
Tilsæt også laurbærblad, 12 fed hvidløg og 60 g honning,
og lad det simre 10 min under låg.

 
Krydret citronkylling
Marinér kyllingen i 1½ dl limesaft, 1 tsk revet ingefær,
1 tsk korianderfrø og skallen og saften af 3 citroner.
Brun kyllingen. Tilsæt marinaden, 1 dl hvidvin og 1 spsk sirup.
Lad det simre 5 min.

 

Bemærk
Tikka pasta er et færdiglavet krydderi, der findes i velassorterede supermarkeder mellem andre indiske specialiteter. Det kan holde sig i køleskab i op til 2 måneder.
Tikka masala sauce:

1,6 dl yoghurt naturel
2 spsk hakket frisk koriander
2 tsk Tikka Masala pasta

 

Mangochutney er også et meget lækkert tilbehør til denne ret.
  
Se alle de bedste opskrifter med  Tapas  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 705 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her