Logo

Urtefrikadeller med perlebygsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Urtefrikadeller med perlebygsalat

 

Frikadeller er en af Danmarks nationalretter. De kan varieres i det uendelige, og denne udgave er rørt med friske krydderurter og fyldt med små stykker sprød bladselleri.

4 personer. Arbejdstid: ca. 40 min. Hviletid: 30 min. Koge/stegetid: ca. 30 min. Frikadellerne er fryse-egnede

 

#

Frikadeller:

400 g hakket kalve- og svinekød (max 12% fedt)

2 tsk groft salt

2 æg

3 spsk hvedemel

2 dl mælk

2-3 håndfulde bredbladet persille eller en blanding af andre grønne krydderurter

½ løg (fintrevet)

friskkværnet sort peber

3 stilke bladselleri (fintsnittet)

1 spsk kartoffelmel

15 g smør

1 spsk olie

 

Perlebygsalat:

3 dl perlebyg eller andre kornperler

½ agurk (små terninger)

1 lille rødløg (finthakket)

 

Dressing:

1 spsk olie

1 spsk citronsaft

salt og friskkværnet peber

 

Hvidløgsyoghurt:

100 g græsk yoghurt 10%

1 fed hvidløg (knust)

bredbladet persille og lidt løvstikke

salt og friskkværnet peber

*

 

Urtefrikadeller: Rør kødet sejt med salt.

Rør æg og mel i.

Blend mælken med persille til en grøn urtemælk.

Rør gradvist urtemælken i farsen og rør den smidig.

Tilsæt løg og peber.

Bland bladselleri-stykkerne med kartoffelmel og rør dem i farsen.

Stil farsen i køleskab ca. 30 min.

 

Tilsæt mere mælk, hvis farsen er for fast.

Varm en pande med smør og olie.

Form ca. 16 frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.

 

Perlebygsalat: Skyl perlebyggen i koldt vand. Kog den 15-20 min. i rigeligt, letsaltet vand, indtil kernerne er møre, men stadig har bid.

Hæld dem i en sigte og lad dem afkøle.

Bland de afkølede perlebyg med agurk og rødløg.

 

Dressing: Rør olie med citronsaft og krydr med salt og peber.

Bland dressingen i perlebygsalaten og smag til med salt og peber.

 

Hvidløgsyoghurt: Rør yoghurt med hvidløg, persille og evt. løvstikke, og smag til med salt og peber.

 

Server urtefrikadellerne med perlebygsalat og hvidløgsyoghurt og pynt evt. med bladselleriblade.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her