Logo

Vintergryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vintergryde

 
Vintergryden udnytter årstidens grønsager. Kan laves året rundt. En sjat vermouth eller rødvin i gryden gør underværker til de kolde dage.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke fryseegnet.
 
# Ingredienser
1½ kg okse- eller kalvekød med ben (fx bov)
salt og peber

2 løg
1 kg blandede grønsager, fx gulerødder, majroer, pastinak, courgetter, aubergine, porrer
1 bdt persille

1 kvist timian
2 bage kartofler

 
* Fremgangsmåde:
1. Læg kødstykket i en stor gryde og hæld vand over, så det dækker.
Drys med salt.

 
2. Bring gryden i kog og skum.

 
3. Pil løgene og skær dem i kvarte.
Kom dem i gryden sammen med halvdelen af persillekvistene samt timian.

Lad det småkoge, til kødet er mørt, ca 1½ time.

 
4. Imens skrabes og renses grønsagerne.
Skær dem i store terninger, også kartoflerne.

 
5. Tag kød og ben op og si suppen.
Hæld den tilbage i den rengjorte gryde og kom grønsagerne i.
Lad dem koge, til de er møre.

 
6. Skær kødet fra benene og skær det i terninger, der lægges tilbage i gryden.
Varm det op og smag retten til.
Den kan evt. jævnes med lidt maizenamel.

 
7. Hak resten af persillen, drys den over retten inden serveringen og giv grovbrød til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.567 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her