 
 
  En ny og god måde at lave bøffer af torsk på. Jalapeñopeber og koriander er smagssætninger, som passer godt til den milde torsk. Krydderierne giver meget smag uden at tilsætte fedt. 
• Vælg en salsa som indeholder kun lidt salt og fedt. 
Forberedelse 25 min + afkøling. Tilberedning 30 min. 9 stk. 
 
#Ingredienser
450 g kogt, kold torsk 
smør eller margarine til bagepladen 
1 dl hvedemel 
1 dl majsmel 
1 æggehvide 
5 dl kold kartoffelmos 
2 spsk hakket koriander eller persille 
1 -2 tsk hakket syltet jalapeno 
½ tsk løgpulver 
½ tsk salt 
½ tsk friskkværnet sort peber 
2½ dl færdig salsa 
 
* Tilberedning
1. Smør en plade med fedtstof. 
Læg mel og majsmel i hver sin dybe tallerken og 
æggehviden i en tredje. 
Pisk æggehviden let med en gaffel. 
 
2. Bland kartoffelmos, fisk, koriander, jalapeño, 
løgpulver, salt og peber i en skål. 
 
3. Lav 9 lige store bøffer af fiskeblandingen og 
paner dem i melet. 
Sørg for, at de dækkes helt med mel. 
Dyp dem så i æggehviden og paner dem til sidst 
med majsmel. 
Tryk til med fingrene så de dækkes af majsmel. 
 
4. Læg fiskebøfferne på pladen og lad dem derpå 
hvile i køleskabet 10 min. 
Sæt ovnen på 200 °C.
 
5. Stil bøfferne i ovnen i ca. 30 min. 
Vend dem en gang efter 15 min. 
Læg bøfferne på et fad sammen med salsaen
 og server. 
 
GENVEJ 
Anvend pulverkartoffelmos eller mosede, kogte kartofler. 
 
Fiskebøffer fra Santa Fe:
Pr. stk: Energi: Kcal 271 = kj 1138 
Kulhydrat 44 g Protein 17 g Fedt 3 g (10%) Fibre 4 g 
 
Tips:
 
 
Fisk er færdigkogt, når den er mælkehvid i kødet. 
Det skal være let at skille den ad i fiskens 
naturlige flager uden at den falder fra 
hinanden eller smuldrer.
 
 
Hvis fiskebøfferne afkøles inden de steges i ovnen, 
så holder de formen bedre. 
Læg bøfferne på pladen og køl i 10 min. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.