 
 
   
Forret Suppe. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. 5-6 personer.
 
# Ingredienser
til Grønærtesuppe:
1½ l hønsebouillon
750 g bælgede ærter
1 løg 
1 lille salathoved 
40 g smør 
2 dl piskefløde 
2-3 stilke mynte 
salt og peber 
¼ flaske champagne
*
Sådan laves
Grønærtesuppe:
Pil løget og hak det
fint. 
Befri salathovedet
for grove blade. Skyl og snit resten groft. 
Kog det hakkede løg,
de snittede salatblade og ærterne i hønsebouillonen ca 15 min. 
Blend suppen eller
purer den gennem en sigte. 
Hæld suppen tilbage
i gryden og tilsæt halvdelen af piskefløden. 
Kog suppen igennem
og smag den til med salt og peber. 
Pisk smørret i
suppen og varm den igennem. 
Suppen tilsættes ¼ flaske
champagne, lige inden flødeskummet røres i. 
Pisk resten af
fløden til skum og rør det i suppen. 
Pynt suppen med
finthakket mynte og server straks. 
 
Tips: Fintklippet purløg kan erstatte mynten. 
Crème Ninon bliver
bedst, når den tilberedes med friske ærter, men frosne kan bruges. 
Hvis grønærtesuppen tilberedes
uden champagne hedder den Crème Saint-Germain
 
Se alle de bedste opskrifter med Ærter
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO
ooo -----------