 
 
   
Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Surkål, kogt
600-700 g surkål (evt. fra dåse) 
1 løg 
1 nellike 
1 spsk afsmeltet svinefedt 
evt. 1 spsk kommen 
eller 1 tsk stødt enebær 
ca ½ l (lys) bouillon eller vand 
evt. salt 
*
Sådan laves Surkål, kogt 
1. Skyl surkålen i koldt vand og lad den dryppe af. 
Surkål fra dåse skal blot dryppe af. 
Pil løget og stik nelliken i. 
 
2. Varm fedtet i en gryde og vend kålen i sammen med løget
og evt kommen eller stødt enebær. 
Hæld så meget bouillon eller vand ved, at det står på højde
med kålen. 
 
3. Bring det i kog og lad kålen koge under låg, ved svag
varme, ca 1 time, eller til den er mør. 
Surkål fra dåse skal varmes efter anvisning på emballagen. 
Smag til med salt. 
 
4. Fjern løget og anret surkålen på et fad. 
 
Tips: Server surkål til fx kogeflæsk, til frankfurter-
eller strasbourgerpølser, der kan koges med i kålen. Eller til Hamburgerryg. 
Se også Eisbein mit Sauerkraut
og Surkål
som i Alsace. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Surkål
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------