
 
 
Dette er en mager version af en gammeldags dessert, som
baseres på æggehvider. Den skal laves lige før serveringen. 
• Æggehvider indeholder intet fedt eller kolesterol. 
• Æbler indeholder C-vitamin, kulhydrat og fibre. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 8 portioner 
 
# Ingredienser: 
4 store æbler 
2½ dl vand 
½ tsk kanel 
¼ tsk reven muskatnød 
6 æggehvider 
1 dl sukker 
frisk mynte til pynt.
 
* Tilberedning:
1. Skræl og udkern æblerne. 
Skær dem i 1 cm store både. 
Læg dem i en gryde sammen med vand, 
kanel og muskat. 
Bring det i kog og skru ned. 
Lad det simre i 10 min. 
Æblerne skal være møre, men de må ikke gå itu 
og det meste af væsken skal være kogt ind. 
 
2. Pisk æggehviderne til fast skum i en metal- 
eller glasskål. Brug mixeren. 
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og fortsæt med 
at piske, ca. 5 min til sukkeret er helt opløst. 
 
3. Læg 8 æblebåde til side og vend forsigtigt 
resten af dem i æggehvideblandingen. 
Rør ikke for meget for så bliver æggehviderne 
tynde og flyder ud. 
 
4. Anret æblesneen i 8 portionsglas eller skåle. 
Læg de resterende æblebåde på toppen og 
pynt med mynteblade. 
 
Æbler i snecreme:
Pr. portion: Energi: Kcal 88 = kJ 369 
Kulhydrat 19 g Protein 3 g Fedt 0 g (0%) Fibre 1 g
 
Tips:
 
 
Granny Smith eller Bonzo er perfekte æbler til at koge. 
De har et højt indhold af syre og sukker, så de går 
ikke så let itu ved kogning. 
 
 
"Rødmende sne", får du ved at tilsætte friske 
eller frosne hindbær eller blåbær. 
Frosne bær skal først tø op og dryppe godt af, 
inden de anvendes. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.