Logo

Ovn bagt laks og rabarbertrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovn bagt laks og rabarbertrifli


Server en skøn forårsmenu for familie eller gæster. Den ovnbagte laks er ganske nem at tilberede og smager pragtfuldt. Desserten er en liflig trifli af friske rabarber, makroner og flødeskum.

 

 
Ovnbagt laks med kørvelfyld
Arbejdstid: 45 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer
 
# Ingredienser:
4 tykke stykker laksefilet uden skind (ca. 800 g i alt)
100 g flødeost naturel
1 dl cremefraiche 38%
1 potte kørvel (2-3 spsk kørvelblade)
1 æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 spsk olie salt og peber
 
Tilbehør:
200 g pillede rejer
1 bakke vårsalat (feldsalat)
1 citron (i både)
kogte pillekartofler eller brød kørvel
*

 
Sådan laver du Ovnbagt laks med kørvelfyld:
Tænd ovnen på 175 °C.
Skær en lomme i laksestykkerne.
Rør flødeost sammen med cremefraiche, hakket kørvel, æggeblomme, dijonsennep og krydr med salt og friskkværnet peber.
Fordel kørvelcremen i lakselommerne.
Læg de fyldte laksestykker på en bageplade med bagepapir.
Drys med salt og peber og stænk med lidt olie.
Sæt dem i ovnen ca. 10 min.
Anret laksen på varme tallerkner med rejer, salat, citron både og kørvel.
Server med kartofler eller brød.
 
TIPS: Kan du ikke skaffe kørvel, så brug frisk dild eller lidt persille og estragon.
 
Ovn bagt laks og rabarbertrifli
 
Rabarbertrifli
Desserten er en liflig trifli af friske rabarber, makroner og flødeskum.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Trækketid: 1 time Ikke fryse-egnet.
 
# Ingredienser til Rabarbertrifli:
300 g rensede rabarber
85 g sukker
1 stang vanilje
12-15 makroner
2 dl portvin
1½ dl piskefløde
75 g hasselnøddekerner (hakkede)
*
Sådan laver du Rabarbertrifli:
Rabarberkompot: Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm og vend dem sammen med sukker i et ovnfast fad.
Flæk vaniljestangen og kom kornene og stangen i fadet og dæk det til evt. med alufolie.
Bag i 10-15 min. ved 200 °C.
Læg knuste makroner i bunden af 4 portionsglas.
Hæld portvin over, fordel rabarberkompotten i glassene, og lad dem trække mindst 1 time.
Server med flødeskum og drys med hakkede nødder lige før servering.
 
Se flere 2-retters menuer her 
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her