Logo

Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler 

 
Skynd dig at bage denne lækre æbletærte med tørrede æbler. Også nemt hvis du lige skulle få gæster. Søde, sprøde tærter er både en fryd for øjne og gane.
4 personer

 
# Ingredienser
RØRT STILTON:
1 spsk cremefraiche 38%
100 g stilton ost uden skorpe

 
POMMEAU-SIRUP:
7 dl Pommeau (se INFO nederst)

 
TØRREDE ÆBLER:
2 æbler

 
ÆBLETÆRTER:
3-4 let syrlige æbler
10 g smeltet smør
1 spsk sukker
4 udrullede butterdejs-cirkler a 7 cm

 
DESUDEN:
2 tsk. ristede sesamfrø

 
* Tilberedning


Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler
1. Sørg for at osten har stuetemperatur.
Rør den til en jævn creme med cremefraiche og
stil den koldt.

 
Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler
2. Kog Pommeau ind til 1/6, til den får sirupsagtig konsistens.
Afkøl siruppen helt.

 
Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler
3. Til de tørrede æbler skæres æblerne i 1 mm tynde skiver.
Læg dem enkeltvis på bagepapir.
Tør skiverne i ca. 30 min i en ovn ved 110 °C.

 
Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler
4. Til tærterne skrælles æblerne og kernehuset tages ud.
Skær æblerne i 1½ mm tykkelse.
Fordel dem som en spiral på butterdejspladerne.

 
Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler
5. Pensl tærterne med lidt smør og
drys med et tyndt lag sukker.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 °C,
til de er fint gyldne i 10-15 min.

 
Rørt stilton med sprød æbletærte, pommeau-sirup og tørrede æbler
6. Fordel tærterne på tallerkener og form
oste-cremen til kugler ved hjælp af en ske.
Dyp skeen i helt varmt vand, og tør den godt af
inden du kugler osten op, så er det nemmere.
Anret tærterne med de tørrede æbler, pommeau-sirup
og et drys ristede sesamfrø.

 
INFO: Pommeau er en alkoholisk drik fremstillet i det nordvestlige Frankrig ved at blande æblejuice med æblebrandy: Calvados i Normandiet eller Lambig i Bretagne. Indtages som en apéritif eller som tilbehør til melon eller ost. Pommeau kan købes i velassorterede vinforretninger.

 
VIN FORSLAG:
Sød hvidvin med frisk frugtsyre fra Loire fx Coteaux du Layon.

 
Se andre gode opskrifter med Stilton

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her