 
 
   
Risretten laves med hakket kalve- og flæskekød, ris, tomater og masser af ost ... Alt i et fad
med basilikum og merian - lækker ret på kun 30 minutter.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
30 min. Kogetid, ris: 20 min. Stegetid: 25 min. Fryseegnet 
 
# Ingredienser:
1½ dl lang kornede ris
1 finthakket løg 
2 spsk smør el. margarine
salt 
ca. 3 dl bouillon 
50 g smør el. margarine
400 g hakket kalve- og
flæskekød 
2 løg 
1 tsk merian 
1 tsk basilikum 
50 g flødeost 
1 dl fløde 
3-4 tomater 
1 dl reven ost fx Danbo
 
* Tilberedning:
1. Smelt 2 spsk smør
eller margarine gyldent og lad løget og risene snurre heri. 
Krydr med salt, hæld
bouillon ved og lad risene snurre ca. 20 min. 
 
2. Smelt 50 g fedtstof
gyldent og lad det hakkede kød og 
2 finthakkede løg snurre
heri, til kødet gryner. 
Krydr med salt, peber,
merian og basilikum. 
 
3. Læg risene i bunden
af et smurt, ovnfast fad.
Rør flødeost med fløde
og hæld det over risene. 
Fordel kød blandingen
ovenpå. 
Læg tomatskiver øverst
og drys med reven ost. 
 
4. Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C ca. 25 min. 
 
5. Giv salat og evt.
flûte til. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.