Logo

Rabarbergrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbergrød

 
Lidt syrligt til dessert. Mange bryder sig ikke om en efterret, der er alt for sød. Her giver vi eksempel på lækker dessert med rabarber
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 10 min. Kogetid: 15 min. Køletid: 1 time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
500 g rabarber
5 dl vand
175 g (2 dl) melis eller eftersmag
4 spsk jævningspulver med eller uden farve
½ stang vanilje

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl rabarberstilkene grundigt og snit dem i småstykker.
Lad dem koge 5 min. i vandet sammen med vaniljestangen.
Tilsæt sukker efter smag.
Fjern vaniljestangen.

 
2. Rør jævningen ud i 1 dl vand.
Hæld den i gryden og rør kraftigt.
Grøden bliver jævn med det samme.

Hæld den op i en glasskål og lad den afkøle.

 
3. Serveres med kold fløde og evt. et drys mandelflager.

 
Variation:
Rabarbergrød kan også sies, men så må rabarberstykkerne koges helt til mos (ca. 20 min.).
Si saften fra og mål den.
Spæd med vand, til der er ½ liter.
Bring den i kog og sød den med sukker.
Jævn grøden som ovenfor.


Tips:

Spiser du rabarbergrød, kan oxalsyren måske mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge Non-oxal.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her