Logo

Krustader eller tarteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krustader eller tarteletter 

 
Engelsk: croustade
Fransk: croustade, vol-au-vent, bouchée
Tysk: Crustades (Rührteigböden zum füllen)
Italiensk: crostatina

 
Krustader er små skålformede, friterede bagværk af smør- eller mørdej. De kan bages i ovn i en lille form eller friteres med hjælp af et krustadejern.
Krustaden kan serveres varm og fyldt med stuvning, som forret eller som tilbehør til en ret.
Krustader er komplicerede at lave selv, men findes heldigvis færdige i supermarkedet.

 
Tarteletter er flad formet bagværk af tærtedej, wienerbrødsdej eller mørdej.
En tartelet er tykkere og blødere bagværk end en krustade. Anvendes såvel til forret som til småretter. Bogstaveligt betyder tartelet på fransk "lille tærte" eller "lille kage".

 
En større portions-formet størrelse hedder vol-au-vent, og kaldes også bouchée.

 


Krustader eller tarteletter  Krustader eller tarteletter
På billedet til venstre ses tarteletter med fyld og til højre krustader.

 
Tarteletter er en betegnelse, som stammer fra det franske ord tartelette, som betyder "lille tærte". I Frankrig tilberedes disse typisk med frugter og lignende og anvendes til desserter eller som mellemmåltider.
I Danmark er forskellige former for kødfyld mere udbredte, og de klassiske varianter på tarteletfyld er:
— Kylling eller hamburgerryg med stuvede ærter og gulerødder
— Høns i asparges
— Rejer i asparges

 
Forskellen på de to typer tarteletter er, at linsedej/mørdej er en fast dej uden umiddelbart synlige luftlommer, med et højt sukker-indhold velegnet til kolde desserter.
Den anden laves af butterdej, som er meget luftig grundet dejens rullelag, og uden sukker og bruges til det varme tarteletfyld.
Den kan jo det samme som en burger – man kan få det hele i en mundfuld. Tarteletten er en container, hvor man kan have en lille lækkerbisken i.

 

Se de bedste opskrifter med Krustader

Se de bedste opskrifter med Tarteletter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her