Logo

Sushi med marineret oksekød - Let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sushi med marineret oksekød - Let og godt 

 
Her får du forretter i flere spændende udgaver. Fx Oksekødsboller med ris, Cremede ksekødsboller, Sushi med saltet skinke eller Dampet oksekød.
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 12 min. 6 personer.

 
# Ingredienser
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
75 g sukker
1 dl vand
1 dl soja
350 g oksefilet
400 g sushiris
1½ dl riseddike
1 bundt purløg
ærtespirer
salt

 
* Tilberedning
Pil hvidløget. Skræl ingefæren. Pres hvidløget, og riv ingefæren.
Bland 50 g sukker, vand, soja, hvidløg og ingefær i en stor skål.
Skær oksekødet i tynde strimler (4 cm lange).
Læg dem i marinaden, og lad dem køle af.

 
Skyl risene. Kom dem i en stor gryde, og tilsæt ½ l koldt vand.
Kog dem for lav varme under låg 12 min, indtil vandet er
fordampet helt. Stil dem til side.

 
Imens blandes riseddike med salt og resten af sukkeret.
Rør, indtil det er opløst i blandingen.

 
Kom risene i en stor skål. Dryp med eddike, og skil forsigtigt
riskornene med en gaffel.
Form små aflange "risboller''. Drys med peber.

 
Steg oksekødsstrimlerne under grillen i 2 min på hver side.
Læg en varm strimmel oksekød på hver riskebab. Drys med peber.
Bind forsigtigt risbolle og oksekød sammen med en stilk purløg
(eller ærtespire).
Pynt med ærtespirer. Læg sushierne på et serveringsfad, og
stil dem i køleskab.

 
Oksekødsboller med ris
Bland 125 g kogte ris med 450 g hakket oksekød, 3 hakkede løg,
1 hakket fed hvidløg, salt og peber.
Lav små kugler, og bag dem 20 min.

 
Cremede oksekødsboller
Lav små kødboller af 1 hakket svitset løg, 400 g hakket oksekød,
1 pisket æg, 1½ dl fløde, 2 skiver sandwichbrød, salt, peber,
persille og muskat.
Brun kødbollerne 10 min.

 
Sushi med saltet skinke
Læg 1 tsk hvid bønnepuré krydret med mild stødt chili
og wasabi på en risbolle.
Læg en tynd strimmel saltet skinke oven på.
Servér soja til.

 
Dampet oksekød
Bland hakket oksekød med 2 æg, koriander, basilikum, soja,
nuoc mam, hvidløg og ingefær.
Brug det til at fylde en fugtet forårsrulle-pandekage, og
damp den 15 min.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her