Logo

Fjerkræleverpostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fjerkræleverpostej 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 1 time 15 min. Let at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet. 
(4 personer)

 
# Ingredienser til Fjerkræleverpostej:
350 g fjerkrælever (fx ande- eller kyllingelever)
150 g stribet flæsk
2 skiver franskbrød
1 dl mælk
2 skalotteløg
1 tsk timianblade
20 g smør
2 æg
2 dl fløde
1 fed hvidløg
0,5 dl madeira eller cognac
salt og peber
Form: ¾ l.
*
Sådan laves Fjerkræleverpostej:
1. Befri fjerkræleveren for årestammer og eventuelle galdeaftegninger, de gør leveren bitter.

 
2. Skær skorpen af franskbrødsskiverne og udblød dem i mælken.

 
3. Pil skalotteløgene, hak dem og svits dem gyldne i smørret på en pande.

 
4. Kom fjerkræleveren, flæsket, det udblødte franskbrød, de svitsede løg, æggene, fløden, timian og hvidløg i blenderen.
Blend det hele til en jævn masse.
Eller kør leveren, franskbrødet, flæsket, løgene og evt. hvidløg to gange gennem kødmaskinen.
Rør æg, madeira og fløde i farsen. Krydr med salt og peber.

 
5. Fyld farsen i en smurt form og bag den i vandbad 1 time og 15 min. ved 180 °C.
Vandet skal kun gå 2/3 op ad formen.
Server fjerkræleverpostejen lun eller kold med cornichons eller oliven og flûtes eller blandet grøn salat til.

 
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder. Hvis du ønsker at gemme paté i mere end en dag, hæld klaret smør over overfladen, dæk derefter og opbevar i køleskab.

 
Se flere opskrifter med Fjerkrælever

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.792 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her