 
 
   
Bagest: Mexicansk
kaffe. I midten: Kaffe med appelsinsmag. Til højre: Kreolsk kaffe. 
En kop rygende varm
chokolade efter skov-, ski- og kælketuren -
 
- her er flere gode forslag:
Kakao med mælk (grundopskrift)
Kakao med vand
Varm chokolade
(grundopskrift)
Kaffe med appelsinsmag
Mexicansk kaffe
Kreolsk kaffe
Lumumba
Kirsebær-chokolade
Milk-shake (kold)
 
Kakao med mælk
 (grundopskrift) 6 kopper 
 
# Ingredienser:
3½ spsk kakao 
4-5 spsk sukker 
1 liter mælk 
 
* Tilberedning:
1. Bland kakao og
sukker i en gryde og spæd med lidt af mælken. 
Bring det i kog. 
 
2. Tilsæt resten af
mælken og lad kakaoen koge, mens der røres. 
Server den varme kakao med en klat flødeskum i hver kop. 
Til
toppen
 
Kakao med vand
1 kop 
 
# Ingredienser:
1 teskefuld kakao 
1½-2 tsk sukker 
 
* Tilberedning:
1. Bland sukker og
kakao i koppen. 
Hæld kogende vand
på, mens der røres. 
Til
toppen
 
Varm chokolade
 (grundopskrift)
# Ingredienser:
1 plade
kogechokolade (100 g) 
½-1 dl vand 
6-7 dl mælk 
evt. 1-1½ dl
piskefløde 
 
* Tilberedning:
1. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den i kogende vand. 
2. Tilsæt mælken og
lad chokoladen koge, mens der piskes. 
Hæld chokoladen i
store kopper og kom evt. en god spsk flødeskum i hver kop. 
Til
toppen
 
Kaffe med appelsinsmag
1 glas 
# Ingredienser:
1½ dl stærk, varm
kaffe 
1 tsk kakao 
1-2 tsk mørkt farin 
1 spsk cognac 
1 tsk fintreven
appelsinskal 
2 spsk vaniljeis 
2 spsk flødeskum 
Pynt: 
Tynde strimler
appelsinskal 
 
* Tilberedning:
1. Rør kakao ud i den varme kaffe og tilsæt farinet samt cognac og 
reven appelsinskal. 
 
2. Kom isen i
glasset og pynt med flødeskum og strimler af appelsinskal. 
Server straks. 
Til
toppen
 
Mexicansk kaffe
1 glas 
# Ingredienser:
1 dl stærk kaffe 
¼ tsk reven
muskatnød 
½ dl varm kakao 
¼ tsk stødt kanel 
Pynt: 
1 spsk flødeskum 
½ tsk frysetørret
kaffe 
 
* Tilberedning:
1. Bland den varme kaffe med muskatnød, kakao og kanel i glasset. 
2. Kom flødeskum i
og pynt med lidt frysetørret kaffe. 
Serveres rygende
varmt. 
Til
toppen
 
Kreolsk kaffe
4 glas 
 
# Ingredienser:
½ dl vand 
1 dl mørkt farin 
½ dl kakao 
6 dl varm, stærk
kaffe 
Pynt: 
Flødeskum og groft
reven chokolade 
 
* Tilberedning:
1. Bring vand, farin og kakao i kog og lad det koge 5 min, 
eller til massen er
tyk og blank. 
 
2. Kom 1 spsk
chokolademasse i hvert glas og 
fyld op med stærk,
varm kaffe. 
Pynt med flødeskum
og groftreven chokolade. 
Server kaffen
rygende varm. 
 
 
Lumumba
1 glas 
Bland 1 glas rygende
Varm
chokolade med et glas
cognac. 
Pynt med lidt
flødeskum.
Til
toppen
 
 
Milk-shake
Et glas iskold
milkshake på en varm dag - her er flere forslag. 
1 glas
 
# Ingredienser:
2 dl mælk 
1 spsk kakao 
1 tsk pulverkaffe 
1 spsk sukker 
2-3 spsk vaniljeis 
½ spsk reven
chokolade 
 
* Tilberedning:
1. Pisk mælk, kakao, pulverkaffe og sukker godt 
med elpisker eller i
blender. 
 
2. Hæld
mælkeblandingen i høje glas og kom vaniljeisen i. 
Drys drikken med
reven chokolade. 
Server milk-shake kold og kom en langskaftet ske i hvert glas.
Til
toppen

Kirsebær-chokolade
1 glas 
 
Kom 1 tsk
pulverkaffe i et varmbestandigt glas. 
Fyld op med koghed
chokolade. 
Tilsæt 1 spsk
kirsebærsaft. 
Pynt med flødeskum. 
Til
toppen
 
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.