Logo

Strasbourgergryde – Bäkeofe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Strasbourgergryde – Bäkeofe 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Marinering: natten over Ovntid: 3-4 timer. Let at lave. Mellem pris. 8 personer. 

 
# Ingredienser til Strasbourgergryde – Bäkeofe
450 g udbenet lammebov
450 g oksetykkam
450 g udbenet flæskebov
2 store løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1-2 kviste timian
2 små laurbærblade
2-3 dl tør hvid Alsace-vin
1-1¼ kg store kartofler
salt og peber
smør eller afsmeltet svinefedt
Ovnfast gryde eller lågfad
*
Sådan laves Strasbourgergryde – Bäkeofe
1. Begynd dagen før. Skær kødet i mundrette stykker.
Pil og skiv det ene løg og det ene fed hvidløg.
Skræl gulerødderne og skær dem i mønter.
Læg kød, løg, gulerodsskiver, krydderurter, salt og peber lagvis i en stor skål og hæld vinen over.
Lad det stå koldt og tildækket til næste dag, men vend det af og til i løbet af aftenen.

 
2. 3-4 timer før spisetid: Sæt ovnen på 160 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i ½-1 cm tykke skiver.
Tryk dem tørre.
Smør fadet (gryden) godt med smør eller svinefedt.
Fordel halvdelen af kartoffelskiverne over bunden, pil og skiv det resterende løg og hvidløg og læg det over.
Læg kødblandingen over kartofler og løg og dæk med de resterende kartoffelskiver.
Slut af med lidt timian, laurbærblade, salt og peber og hæld hvidvinsmarinaden ved.
Dryp med smør eller fedt.

 
3. Læg tætsluttende låg på gryde eller fad eller dæk med smør- eller fedtsmurt pergamentpapir og alufolie.
Sæt retten i den varme ovn i mindst 3 og gerne 4 timer.
Server, når alt er godt mørt, direkte fra fadet.

 
Tips: I Alsace kaldes retten for Bäkeofe, fordi man før i tiden afleverede gryden/fadet til bageren på vej til kirke og tog retten med på vejen hjem. Når familien atter var samlet, gik man til bords og spiste Bäkeofe med godt brød og Alsace-vin til.
Andet kød kan bruges, halvt magert, halvt fedt.
And, gås, kylling, kalv, vildt, det kan ske efter princippet: man ta'r hvad man har.

 

Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her