 
 
   
En lækker kartoffelret, hvor den måske hjemmelavede estragonvineddike skal bruges. Det smager saftsuseme godt. Retter med kartofler hitter netop nu!
Tid: ca 35 min. 4
pers. 
 
# Ingredienser
6-7 kartofler (ca
800 g) 
1-2 fed hvidløg 
3 dl grønsagsbouillon (vand + terning) 
1-2 dl hvidvin 
3 spsk olie 
2 spsk
estragonvineddike 
% spsk hakket purløg 
½-1 tsk salt 
1 tsk fransk sennep 
½ spsk hakket
estragon eller 1 tsk tørret
¼ tsk peber
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i skiver. Læg dem i en sauterpande. 
 
2. Pil og flæk hvidløgsfeddene.
Læg dem i sauterpanden. 
 
3. Hæld grønsagsbouillon
og hvidvin på. Lad det koge ca 25 min. 
 
4. Bland olie,
estragonvineddike, purløg, salt, sennep, estragon og peber til en dressing. 
 
5. Rør den
forsigtigt i sauterpanden. Varm det hele igennem. 
 
6. Server
kartoflerne til grillet eller stegt kød eller fjerkræ. 
Tomatbåde giver farve og smag. 
 
Tips: Fransk estragon er den bedste, den russiske
giver ikke så meget smag. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------