 
 
   
Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Udblødningstid: mindst 8 timer. Kogetid: ca 1 time. Trækketid: ca ½ time. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.   
   
# Ingredienser
til Kikærtesalat
150 g kikærter (knap 2 dl) 
1 iceberg salathoved 
4 stængler blegselleri 
1 rød peberfrugt 
½ agurk 
1 håndfuld lucernespirer 
200 g emmentaler 
 
Dressing:
½ dl citronsaft 
2 dl olie 
salt og peber 
1 fed hvidløg 
½ dl kapers 
1 bdt hakket persille 
*
Sådan laves Kikærtesalat
1. Sæt kikærterne i blød i rigeligt, koldt vand i mindst 8
timer, eventuelt fra dagen før. 
 
2. Hæld de udblødte ærter i en sigte og skyl dem koldt. 
Læg dem i en gryde med frisk koldt vand, der netop dækker,
og kog dem ca 1 time.
De skal være møre, men stadig have bid. 
Lad dem blive kolde. 
 
3. Befri salathovedet for rodskive og skyl bladene koldt. 
Slyng dem tørre. 
Skær dem i strimler. 
 
4. Skær roden af blegselleristænglerne og træk grove strenge
af. 
Skær blegsellerien i smalle stykker. 
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær
den i terninger. 
Skær også osten og den skrællede agurk i terninger. 
 
5. Bland kikærter, salat, blegselleri, peberfrugt,
agurkestykker og lucernespirer i en stor skål. 
 
Dressing:
6. Pisk citronsaft og olie sammen og smag til med salt og
peber. 
Hak eller pres hvidløgsfeddet. hak kapersene, hvis de er
store, og kom kapers, hvidløg og hakket persille i marinaden. Bland godt. 
 
7. Hæld marinaden over salaten en halv times tid inden
servering. 
Fordel til sidst osteterningerne over. 
Spis Bondebrød
til. 
 
Tips: Salaten kan spises som selvstændig ret eller
som tilbehør til stegt eller kogt kød. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kikærter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------