Logo

Zabaglione

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Zabaglione

 
Zabaione eller zabaglione er en italiensk dessert, eller nogle gange en drik, lavet med æggeblommer, sukker og en sød vin. Nogle versioner af opskriften indeholder spiritus, såsom cognac. Dessertversionen er en let vaniljesauce, pisket for at indarbejde en stor mængde luft.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min.

 
# Ingredienser
6 spsk marsala vin eller madeira
100 g (1¼ dl) melis
4 æggeblommer

fine, sprøde vafler eller fløjter

 
* Fremgangsmåde
1. Sæt en Pyrex glasskål (eller en anden ovnfast skål) over vandbad.
Kom vin og melis i og lad det varme op.

 
2. Tilsæt æggeblommerne og pisk hele tiden, helst med en elpisker, til massen er let og luftig (stadig over vandbad).

 
3. Hæld straks desserten op i vinglas og server den, mens den endnu er lun.
Giv vafler eller fløjter til.

 
Tips: Hverken husblas eller piskede æg tåler at koges, derfor må man opvarme begge dele over vandbad. Sæt en ovnfast (Pyrex) skål over en kasserolle med småboblende varmt vand. Pas på dampen, man kan nemt brænde sig alvorligt!

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.492 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her