 
 
 
Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøling: ca. 2 timer. Svær at
lave. Høj pris. Fryse-egnet. (4 personer) 
 
# Ingredienser til Fløde-mandelfromage:
100 g marcipanmasse 
3 blade husblas 
1 dl vand 
1 dl sødmælk 
2 dl piskefløde 
¼ dl rom 
Tilbehør: 400 g hindbær 
Randform: ¾ liter 
 
* Sådan laves Fløde-mandelfromage:
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 8-10 minutter. 
 
2. Bring 1 dl vand i kog og tag det fra varmen. 
Knug husblassen fri for vand og opløs den i det varme vand. 
 
3. Blend eller rør marcipanmassen med den varme
husblasopløsning. 
 
4. Tilsæt den kolde sødmælk, når massen er blevet helt
ensartet. 
Tilsæt rom og rør i massen, til den tykner. 
 
5. Pisk fløden til flødeskum og vend det i. 
 
6. Skyl randformen i vand og hæld mandelfromagen i. 
Stil den køligt, til den er stivnet. 
 
7. Dyp en kniv i kogende vand og løsn forsigtigt randen hele
vejen rundt i kanten. 
Dyp randformen kort i kogende vand og vend mandelfromagen ud
på et fad. 
Læg de friske, skyllede hindbær i midten. 
 
Tips: Blanc manger kan tilberedes dagen før den skal
serveres. 
Blanc manger er en fløde-fromage uden æg. I stedet for at
bruge vand i opskriften, kan frugtsaft af frisk eller henkogt frugt, fx
friskpresset appelsinsaft eller ananassaft fra dåse bruges. 
Server frugt til i stedet for bær. 
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder. 
 
Se flere opskrifter
med Dessert. 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------