 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 25 min. Kogetid, porrer: 5-6 min. Skal hvile, fars: ca ½ time Bagetid: ¾-1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer. 
   
# Ingredienser
til Porrer med fars
4-5 jævne porrer (ca. ) 
¾ l vand 
1 tsk salt 
 
Fars: 
hakket kød (halvt svinekød og halvt okse- eller kalvekød) 
3 spsk hvedemel 
1 æg 
mælk (evt. heraf 
porrekogevand) 
1½ tsk salt 
peber 
Endvidere:
2 jævne porrer (ca. ) 
smør 
Ovnfast fad 
*
Sådan laves Porrer med fars
1. Skær rodtrevlerne og det øverste grønne af porrerne.
Fjern visne porreblade. 
Skær porrerne i 5- lange stykker og skyl dem fri for jord og
sand under rindende, koldt vand. 
Kog vand og salt op, og kog porrerne halvmøre, 5-6 min. 
Tag porrerne op og gem kogevandet. 
 
2. Rør det hakkede kød med hvedemel og æg. 
Rør mælken (porrevandet) i lidt ad gangen, farsen skal være
temmelig blød. 
Krydr med salt og peber. Lad farsen hvile køligt ca ½ time. 
Sæt ovnen på 175 °C. 
 
3. Smør et ovnfast fad og læg de velafdryppede porrestykker
heri. 
Fordel farsen over porrerne. 
Sæt fadet på ovnens midterrille. 
Bag ¾-1 time, til farsen er gennembagt og overfladen har
dannet skorpe. 
 
4. Gør imens resten af porrerne i stand. 
Skær dem i ca ½ cm smalle ringe. 
Varm smørret på en pande og steg porreskiverne møre og
klare, uden at de tager nævneværdig farve. Det varer 4-5 min. 
Drys med salt og anret de sauterede porreringe oven på de
farsbagte porrer og server. 
 
Tips: Farsen kan drysses med lidt reven ost, en snes min.
før retten er færdig. 
Server gerne Mornaysauce
eller tomatsauce og groft brød til, fx Fiberbrød eller Fuldkornshvedebrød. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Porre
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------