 
 
   
Hurtig aftensmad, der er krydret, sund og mættende. Her er
brugt ris, æg, champignon, forårsløg, rejer og retten er smagt til med østerssauce.
Til 4 pers
 
# Ingredienser
300 g langkornede ris 
2 æg 
4 tsk koldt vand 
salt og peber efter smag 
3 spsk majsolie 
4 forårsløg, i tynde skrå skiver 
1 fed hvidløg, hakket 
125 g små champignon, i tynde skiver 
2 spsk østerssauce 
200 g vandkastanjer fra dåse, afdryppede og skåret i skiver 
250 g kogte, pillede rejer, optøede, hvis frosne 
finthakket persille (kan udelades) 
 
* Tilberedning
1 Bring en gryde letsaltet vand i kog. 
Drys risene i, bring den atter i kog, dæmp varmen og 
lad risene simre i 15-20 min, til de er møre. 
De afdryppes, skylles med kogt vand og afdryppes igen. 
Hold dem varme. 
 
2 Pisk hvert æg for sig med 2 tsk koldt vand og 
salt og peber efter smag. 
Varm 2 tsk af olien i en wok eller stor pande. 
Hvirvl den rundt, til den er meget varm. 
Hæld det ene æg i, hvirvl det rundt og steg, 
til det er en fast omelet. 
Tag den op og gentag med det andet æg. 
Skær omeletterne i firkantede stykker på 2,5 cm
 på hver side og sæt
dem til side. 
 
3 Varm resten af olien i wokken, og når den er meget varm, 
tilsættes forårsløg og hvidløg. 
Svits under omrøring i 1 min. 
Tilsæt champignoner og svits yderligere 2 min. 
Rør østerssauce i og smag til med salt og peber. 
Tilsæt vandkastanjer og rejer og lynsteg i 2 min. 
 
4 Rør den kogte ris i og svits under omrøring i 1 min. 
Tilsæt omeletterne og lynsteg i 1-2 min, eller 
til det er rygende varmt. 
Server straks, pyntet med persille. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------