Logo

Napoleonshatte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Napoleonshatte 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: mindst ½ time. Bagetid: ca 10 min. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Mængde: ca 35 stk.

 
# Ingredienser til Napoleonshatte
Mørdej:
hvedemel (ca )
flormelis (ca 1½ dl)
150 g smør
1 sammenpisket æg

 
Fyld:
marcipan
evt. flormelis
Endvidere: ren (let)bitter chokolade
*
Sådan laves Napoleonshatte
Mørdej:
1. Kom hvedemel og flormelis i en skål.
Skær det kolde, men ikke hårde smør i stykker med en kniv.

 
2. Smuldr smør og melblandingen sammen med fingrene.
Tilsæt det sammenpiskede æg.
Saml dejen hurtigt, den skal ikke æltes.
Pak den i folie og læg den i køleskab mindst ½ time.

 
3. Rul dejen ½ cm tyndt ud på et melet bord og udstik kager med et glas, ca i diameter.

 
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Ælt marcipanen igennem.
Tilsæt evt. lidt flormelis, så slipper marcipanen lettere fingre og bord.

 
5. Læg en kugle marcipan midt på hver dej cirkel.
Tryk dem fra tre sider mod midten, så de får deres karakteristiske trekantede facon.
Fold dejsnipperne ind, så de danner bund.

 
6. Smør en bageplade let eller beklæd den med bagepapir.
Sæt kagerne på pladen og bag dem midt i den varme ovn ca 10 min.
Lad kagerne blive kolde på en bagerist.

 
7. Smelt chokoladen i et ikke for varmt vandbad.
Beklæd et stort spækkebræt med alufolie.
Dyp bunden af kagerne i den smeltede chokolade, eller brug en pensel.
Sæt kagerne til tørre med chokoladebunden opad, til chokoladen er stivnet, bedst et svalt sted.

 
Tips: Mandelmasse eller kransekagemasse, se Kransekage, kan erstatte marcipanen.
Se Marcipan, hjemmelavet. Chokoladen kan udelades.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Marcipan

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her