Logo

Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon 

 
Denne spændende opskrift er en af Kogebog.dk’s klassikere. Kalveryg er nænsomt stegt som vildt på en pande, og serveres med citrongræs-bouillon
Det kan hurtigt kan blive én af dine yndlinge.
4 personer

 
# Ingredienser
750 g afpudset kalveryg

 
MARINADE:
½ dl nedkogt kalvesky
100 g grovkornet dijonsennep
50 g saft fra syltet ingefær
4 spsk majsolie
1 spsk kinesisk soya
1 dl æblejuice

 
CITRONGRÆS-BOUILLON:
3 stk citrongræs
50 g gulerod
50 g persillerod
50 g porre
2 skalotteløg
1 l lys kalvebouillon
saft af 1 lime
2 spsk majsolie
lidt majsstivelse

 
TILBEHØR:
4 porrer

 
Citrongræs fås hos mange grønthandlere og supermarkeder.

 
* Tilberedning

Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon 
1. Pisk kalvesky, sennep og ingefærsaft sammen i en dyb skål.
Tilsæt olie, soja og æblejuice lidt ad gangen under stadig omrøring.

Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon 
2. Skær kalveryggen igennem på langs og
del den derefter i 8 lige store "blokke".
Vend kødet i marinaden og lad det trække heri i ca. 2 timer.

Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon 
3. Til citrongræs-bouillonen snittes urterne og
toppen af citrongræsset fint.
Sautér det i olien og tilsæt bouillonen.
Lad det simre ½ time.

Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon 
4. Si fonden og jævn med majsstive/se.
Kog den godt igennem et øjeblik og tag den fra varmen.
Smag til med limesaft, salt og peber.
Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon 
5. Tag kødet fra marinaden og steg det på en tør pande
med fedtkanten nedad, til den er fint gylden og sprød.
Steg derefter kødsiderne 3-4 min på hver side,
afhængigt af kødets tykkelse.

Kalveryg i ingefær-sennep og citrongræs-bouillon 
6. Skær resten af citrongræsset og porrerne i tynde skrå skiver.
Anret citrongræs og porreskiver med bouillonen ved kødet og
læg lidt blade frisk kørvel på.

 
VIN FORSLAG: God Saint-Emilion, gerne Grand Cru eller Grand Cru Classe,

 
Se andre gode opskrifter med Kalveryg

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her