
 
Kartoffelkroketter smager skønt til alle slags stegt kød. Kartoffel-kroketter
kan spises både som snack og som tilbehør hovedretten. Det er et stort arbejde
at lave dem, så lav en stor portion ad gangen. 
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 45 min. Fryseegnet uden
friture. 
 
# Ingredienser
500 g kartofler 
40 g smør eller margarine 
2 æggeblommer 
salt, hvid peber 
 
Til panering: 
4 spsk hvedemel 
2 æggehvider 
8 spsk rasp gerne Panko
olie eller ukrydret svinefedt til kogning 
 
* Tilberedning
1. Kog du skrællede kartofler møre i usaltet vand. 
Damp kartoflerne helt tørre. 
 
2. Mos kartoflerne og rør fedtstoffet i sammen med
æggeblommerne. 
Smag til med salt og peber. 
Lad mosen blive kold. 
 
3. Form den faste mos til små aflange »brød«. 
Vend dem først i hvedemel derefter i æggehvide og så i rasp.
Sørg for at paneringen dækker helt. 
 
4. Varm fedtstoffet op i en gryde. 
Når en lille franskbrødsterning bliver gylden på 1 minut,
har frituren den rigtige temperatur. 
Kog kroketterne nogle stykker ad gangen i 5-6 min. 
Tag kroketterne op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir
efterhånden som de er færdige.