 
 
Grønne glæder - Grønt
er godt for øjnene, siger man, men det er sandelig også godt for maven. De
grønne toppe, som vi smider væk, egner sig i virkeligheden glimrende til suppegryden.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. 
 
# Ingredienser
50 g smør 
1 løg 
1 fed hvidløg 
500 g frisk spinat 
1 liter
hønsebouillon, evt. af terning 
½ citron 
salt, peber fra
kværn 
reven muskatnød 
1½ dl fløde 
1 bdt radiser eller croutoner
 
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i
en stor gryde, tilsæt det pillede, hakkede løg samt det finthakkede hvidløg og
lad det svitse i 5 min. Det må ikke brune. 
 
2. Skyl spinaten
grundigt i flere hold koldt vand, fjern stilkene og hak den groft. 
 
3. Svits spinaten et
øjeblik i gryden. 
Tilsæt bouillon,
saften af den halve citron og drys med salt, peber og lidt muskatnød. 
 
4. Bring suppen i
kog og lad spinaten simre i 15 min. 
 
5. Tag gryden af
varmen, hæld fløden i og drys med radiseskiver eller croutoner.
 
Tips: 
Brug den grønne top
fra radiserne til spinatsuppen. Den giver suppen en anelse pebersmag.
