Logo

Spinatsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatsuppe

 
Grønne glæder - Grønt er godt for øjnene, siger man, men det er sandelig også godt for maven. De grønne toppe, som vi smider væk, egner sig i virkeligheden glimrende til suppegryden.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min.

 
# Ingredienser
50 g smør
1 løg
1 fed hvidløg
500 g frisk spinat

1 liter hønsebouillon, evt. af terning
½ citron

salt, peber fra kværn
reven muskatnød

1½ dl fløde
1 bdt radiser eller
croutoner

 
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt det pillede, hakkede løg samt det finthakkede hvidløg og lad det svitse i 5 min. Det må ikke brune.

 
2. Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand, fjern stilkene og hak den groft.

 
3. Svits spinaten et øjeblik i gryden.
Tilsæt bouillon, saften af den halve citron og drys med salt, peber og lidt muskatnød.

 
4. Bring suppen i kog og lad spinaten simre i 15 min.

 
5. Tag gryden af varmen, hæld fløden i og drys med radiseskiver eller croutoner.

 
Tips:
Brug den grønne top fra radiserne til spinatsuppen. Den giver suppen en anelse pebersmag.


Spinatsuppe 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her