 
 
   
Kylling satay, dvs. marinerede og grillede kyllingespid med
dip er manges favorit, når de rejser i Asien. Det er nemmere at lave det selv, lige
her.
Forberedelsestid: 40
min + 30 min til marinering. Tilberedningstid: 15-20 min. Antal kuverter 4 
 
# Ingredienser
500 g
kyllingefileter, afpudsede 
1 løg, grofthakket 
2 stilke citrongræs
(kun den hvide del), skåret fint 
4 fed hvidløg 
2 røde chili,
hakkede 
2 tsk stødt
koriander 
1 tsk stødt
spidskommen 
½ tsk salt 
1 spsk soyasauce 
60 ml olie 
1 spsk farin 
agurkeskiver og
hakkede ristede jordnødder, til pynt 
 
Jordnøddesauce: 
125 ml (125 g) groft
jordnøddesmør 
250 ml kokosmælk 
125 ml vand 
1-2 spsk sød
chilisauce 
1 spsk soyasauce
2 tsk citronsaft 
 
* Tilberedning
1. Opblød 20 træspid
i koldt vand i 30 min. 
Skær kyllingen ud i
flade strimler, ca. 6 cm lange og 2 cm brede, 
og sæt et stykke
kylling på hvert spid. 
 
2. Blend løg,
citrongræs, hvidløg, chili, koriander, spidskommen, 
salt og soyasauce i
en foodprocessor. 
Blend i korte
intervaller og tilsæt lidt olie, så blandingen bliver blød og lind. 
Fordel blandingen
over kyllingespiddene, dæk dem til og 
stil dem i
køleskabet i 30 min. 
 
3. Jordnøddesauce: 
Rør alle
ingredienserne sammen i en tykbundet gryde ved lav varme, 
indtil saucen koger.
Tag den af blusset.
Saucen bliver tyk, når den er lidt afkølet. 
 
4 Opvarm en grill og
smør den med resten af olien. 
Grill
kyllingespiddene i 2-3 min og pensl dem indimellem 
med lidt olie og
farin (som er med til at give en dejlig smag og farve). 
 
Server med
jordnøddesauce over og pyntet med agurkeskiver og 
hakkede jordnødder. 
Server resten af
jordnøddesaucen ved siden af. 
 
 
 
 
 
 
 
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien  Asien  Singapore
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------