Logo

Kålblade, fyldte, indiske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålblade, fyldte, indiske 

 
Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Kogetid, ris: 20 min. Ovntid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kålblade, fyldte, indiske
8 kålblade (hvidkål eller savoykål)
Risfyld:
100 g langkornede ris (ca 1¼ dl)
2½ dl vand
1 løg
1½ spsk olie
2 dl tomatjuice
30 g rosiner
½ tsk tørrede koriander
30 g hasselnøddekerner
1 spsk hakkede mynteblade
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kålblade, fyldte, indiske
1. Kog risene i vandet i 20 min. under låg for svag varme.
Tag gryden fra varmen.

 
2. Kog hvidkålsblade i rigeligt letsaltet vand et par min., de skal netop blive bøjelige.
Kog dem ad et par gange.
Lad bladene dryppe af.
Fjern den grove midterribbe.
Savoykålblade skal kun lige dyppes i kogende vand.

 
3. Pil løget og skær det i små terninger.
Varm olien op i en gryde og svits løget klart.
Tilsæt tomatjuice, rosiner, koriander og de kogte ris.
Lad blandingen simre, til juicen er opsuget.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
4. Hak nødder og mynteblade og vend det i risblandingen.
Smag til med salt og peber.

 
5. Læg kålbladene, så hullet fra midterribben er dækket.
Kom en skefuld risblanding på hvert blad og rul det pænt sammen.
Læg pakkerne i et ovnfast fad, med sammenføjningen nedad, og hæld bouillon ved og dæk med alufolie.

 
6. Sæt fadet midt i ovnen 15 min.
Server straks med Grønsagscoulis og evt små kartofler eller bagte tomater.

 
Tips: Kålbladene kan steges på panden i lidt olie ved svag varme, til de er gyldne og gennemvarme.
Retten kan forberedes til og med punkt 5. i god tid.
Beregn lidt længere ovntid hvis kålpakkerne er helt kolde når de sættes ind.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.013 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her