 
 
   
Forret Frokost. Arbejdstid: 40 minutter. Udvandes: 10-15 minutter. Marineringstid for grønsager: 3 timer. Bagetid: 45-50 minutter. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 8-10 personer 
   
# Ingredienser til Brisselterrine:
300 g friske brisler (helst af nødden, evt. frosne) 
3 kviste timian 
600 g kyllingebrystkød 
2 æg 
skal og saft af ½ usprøjtet citron 
2 spsk cremefraiche 
1 dl piskefløde 
1 tsk salt samt lidt peber 
250 g frisk spinat (evt. helbladet frossen) 
 
Marinade:
1 gulerod 
1 porre 
½ fl god rødvin 
½ tsk salt 
1 knsp peber 
 
Sauce:
125 g smør 
den siede rødvinsmarinade 
salt og peber 
 
Endvidere: smør til formen 
Aflang form: 1½ l 
 
* Sådan laves Brisselterrine:
Marinade:
1. Skræl guleroden og skær den i fine stave. 
Gør porren i stand og skær den grønne overdel af. 
Snit det hvide af porren fint. 
 
2. Kom grønsagerne i en skål, tilsæt salt og peber og hæld
rødvinen over. 
Lad grønsagerne marinere ca. 3 timer. 
 
Brisler:
3. Vand brislerne ud. Se Brisler. 
 
4. Kom brislerne i kogende, letsaltet vand og kog dem ca 5
min sammen med timiankvistene. 
Tag brislerne op, skyl dem i koldt vand og befri dem for
hinder og uregelmæssigheder. 
 
5. Skær brislerne i mundrette stykker. 
 
6. Befri kyllingekødet for skind og andet uregelmæssigt. 
Hak eller blend kødet og rør æggene i, et ad gangen. 
Tilsæt citronskal og-saft og rør til sidst cremefraiche og
fløde i. 
Smag til med salt og peber. 
Vend brisselstykkerne i og stil terrinemassen køligt, til
den skal bruges. 
 
7. Skyl spinaten godt i koldt vand. 
Fjern grimme blade. Befri spinaten for grove stængler. 
Giv spinaten et kort opkog i letsaltet vand og spul den
straks koldt i en sigte. 
Så bevarer den smag og farve bedst. Lad den dryppe godt af. 
Frossen spinat skal blot tøes igennem. 
 
8. Sæt ovnen på 200°C. 
Smør en form godt og beklæd den med spinatbladene. 
Fordel terrinemassen i formen og dæk den med alufolie. 
Sæt terrinen i vandbad i en varm ovn 45-50 minutter. 
Vandet skal stå 2/3 op om formen. 
Tag den ud og lad den svale lidt. 
 
Sauce:
9. Si marinaden. Hæld den i en gryde og lad den koge lidt
ind. 
Pisk smørret i lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
 
10. Vend terrinen ud på et fad og fordel urterne omkring. 
Server saucen og groft, lyst brød til. 
 
Tips: Brisselterrine er også fin kold. Brisselterrine
kan portionsanrettes. 
Fordel en portion urter på hvert stykke og hæld lidt sauce
ved. 
 
Se flere
opskrifter med Brisler
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------