 
 
   
Nødder i brød giver en specielt god aroma. Inden bagningen
ristes nødderne let, det fremhæver den fine nøddesmag. Prøv selv - bag det og
bliv overbevist
• Fedtet i brødet kommer fra hasselnødderne. De indeholder
for det meste sundt umættet fedt. Kun 5% er mættet fedt. 
Forberedelse 20 min + hævning. Tilberedning 40-45 min. 2 brød
(ca. 24 skiver) 
 
Ingredienser
5 dl vand 
50 g gær 
2 tsk salt 
100 g hasselnødder 
4 dl groft rugmel 
9-10 dl hvedemel 
vand til pensling samt lidt groft rugmel 
til at strø over 
 
Tilberedning
1. Varm vandet til 37 °C. 
Smuldr gæren ud i skålen og opløs den i lidt af vandet. 
Tilsæt resten af vandet og saltet. 
 
2. Rist hasselnødderne på en tør pande og gnid 
skallerne af i et viskestykke. 
Hak nødderne groft (se Tips), og bland dem i 
dejvæsken. 
 
3. Tilsæt rugmelet og næsten alt hvedemelet. 
Ælt dejen til den slipper skålen. 
Lad den hæve under et klæde, ca. 30 min. 
 
4. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem. 
Del dejen i 2 dele. 
Form hver del til en rund bolle. 
Læg dem på en plade med bagepapir og 
lad dem hæve under et klæde 30-35 min. 
 
5. Varm ovnen til 200 °C. 
Pensl brødene med lidt koldt vand, strø lidt groft rugmel 
over og bag dem midt i ovnen, 40-45 min. 
Det skal lyde hult, når man banker på dem i bunden. 
Lad brødene køle af under et klæde. 
 
FRYSNING 
Hasselnøddebrødene er fryseegnede. De er gode at 
servere til supper, gryderetter og alle slags salater. 
 
Hasselnødde-brød:
Pr. skive: Energi: Kcal 143 = kJ 601 
Kulhydrat 25 g Protein 4 g Fedt 3 g (19%) Fibre 3 g 
 
Tips
 
 
Hvis du synes at det "sprøjter" meget, 
når du hakker nødderne, så er det et 
godt tip at lægge nødderne i et foldet 
stykke smørrebrødspapir. 
Knus derefter nødderne med den flade 
side af en bred kniv. 
Rist gerne hasselnødderne let på en tør 
stegepande for at fjerne den lidt bitre smag. 
Det bliver også lettere at få skallen af 
nødderne, hvis de er ristede. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.