
 
Med et par enkle, raffinerede ændringer forvandler du en almindelig linsegryde til en mindeværdig
ret. Denne opskrift på linsegryde smager virkelig fantastisk.
Til 2-4 portioner. Tilberedning:
45 min.
 
# Ingredienser
250 g små brune
linser
1¼ l kødbouillon
2 spsk
korianderblade, hakkede
½ tsk reven
citronskal (økologisk)
1 fed hvidløg presset
1 spsk koncentreret tomatpuré
200 g gulerødder
1 bundt forårsløg
100 g røget medister
2 spsk citronsaft
4 pillede kæmpe rejer
2 spsk olie
salt og peber
Flûte passer til. 
 
* Tilberedning
1. 250 g små brune linser koges i 1¼ l
kødbouillon i 30 min ved svag varme. 
 
2. 2 spsk hakkede korianderblade, ½ tsk reven
citronskal, 1 presset hvidløgsfed og 1 spsk koncentreret tomatpuré blandes. 
200 g gulerødder skrælles
og skæres i tynde skiver. 
Når linserne har
kogt 20 minutter, tilsættes gulerødderne og krydderiblandingen. 
Efter 25 min
tilsættes 1 bundt forårsløg skåret i små ringe. 
 
3. 100 g røget medister i skiver tilsættes, og
der krydres med 2 spsk citronsaft og peber. 
4 pillede kæmpe rejer
steges i 2 spsk olie, drysses med salt og peber og kommes i gryden. 
Der drysses med
korianderblade. 
Flûte passer til. 
 
Energi pr. portion
(ved 4): 27 g protein, 14 g fedt, 39 g kulhydrater = 395 kcal (1654 kJ) 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.