 
 
   
Ser de ikke lækre
ud, disse kager? De har en tynd, pizzalignende bund som giver stabilitet -lige
til at spise med fingrene! De smager saftsuseme godt.
Tid: 60 min, heraf
30 min for dejen at hæve og 20 min i ovnen. 8 pers. 
 
# Ingredienser
½ pk. gær (25 g) 
2 dl vand 
1 spsk olie 
5 dl hvedemel 
½ tsk salt 
500 g helbladet
spinat 
1-2 skalotteløg 
1 spsk smør eller
margarine 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
8 æg
50 g parmesanost 
 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud med
lunkent vand, 37 °C. 
Bland med olie, mel
og salt til en glat dej. 
 
2. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den smidig. 
Læg den tilbage i
skålen og lad den hæve tildækket ca 30 min. 
 
3. Optø spinaten
imens. Hak den groft. Pil og hak løgene. 
 
4. Smelt fedtstoffet
i en gryde. Steg løgene nogle minutter. 
Tilsæt spinaten og
lad den stege med. Tilsæt salt og peber. 
 
5. Tag dejen op og
ælt den igennem. Del den i otte stykker. 
Rul eller tryk hver del ud til en cirkel, 12-15 cm i diameter. 
 
6. Læg dejpladerne
på en bageplade med bagepapir. 
 
7. Fordel
spinatfyldet som en krans på dejpladerne, men ikke helt ud til kanterne. 
 
8. Lad et æg glide
ned i midten på hver spinatkrans. Drys med reven parmesanost. 
 
9. Bag spinatkagerne
ved 225 °C i ca 20 minutter. 
Server som tilbehør
til en drink, eller som selvstændig ret med cherrytomater. 
 
Tips: Hvis du vil variere fyldet, kan du stege 1
pk. strimlet bacon sammen med spinat og løg. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pie
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------